Hiekkalinna

Lappeenrannan Hiekkalinna kohoaa Linnoitusniemen kärkeen jo 15 kerran. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain. Tänä kesänä 18 metriin kohoava Hiekkalinna tavoittelee maailmanennätystä ja hiekka muotoutuu muun muassa Lappeenrannan lentoyhteyksien: Kreikan ja Italian sekä jalkapallo-teemojen mukaisesti.

Hämmästyttävän Hiekkalinnan kasaamiseen käytetään yli 3 miljoonaa kiloa hiekkaa. Hiekkalinnan alue on avoinna 9.6.-2.9. ja siellä on huvilaitteita ja muita aktiviteettejä.

Aukioloajat

Hiekkalinnan alue:

9.6.-2.9. klo 10-21

Matkailuneuvonta:
9.6.-24.6. ja 1.8.-2.9. päivittäin 10-18
25.6.-31.7. päivittäin 10-20

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta
puh. +358 (0) 40 572 2224

Hiekkalinna

Saimaa ja sen valloitus alkaa Lappeenrannan satamasta

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, josta voit myös vuokrata pyöriä, kajakkeja, Sup-lautoja tai soutuveneen.

    Hiekkalinnan kasaamiseen käytetään yli 3 miljoonaa kiloa hiekkaa
    Veistoksia toteuttaa yhteensä 18 veistäjää (v.2016)
    Hiekkalinna rakentuu jo 15:ttä kertaa
    Katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki


Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu