Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet näyttelijät Jussi Virkki ja Vilma Putro toivottavat yleisön tervetulleeksi vauhdikkaalle syyskaudelle

15.8.2017

Jussi Virkki ja Vilma Putro_kuva Ari Nakari_355x248.jpgLappeenrannan kaupunginteatterin syyskuussa starttaava supersyksy pitää sisällään monipuolisen ohjelmakattauksen huippuvierailuineen. Suurella näyttämöllä elämyksiä tarjoilevat musiikkinäytelmä Villit vuodet, hykerryttävän hauska farssi Puhtaana käteen sekä baletti Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina, pienellä näyttämöllä puolestaan hulvaton monologinäytelmä Loppuhalauskompleksi. Suurella näyttämöllä nähdään myös kaksi uutta näyttelijää, Jussi Virkki ja Vilma Putro, jotka toivottavat yleisön tervetulleeksi nauttimaan teatterin vauhdikkaasta syyskaudesta.

Virkki valmistui Lahden musiikki- ja draamainstituutista ja on näytellyt muun muassa Lahden kaupunginteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Svenska Teaternissa Helsingissä. Näyttelijän töiden ohessa hän tuottaa videoprojisointitöitä suomalaisille artisteille ja pyörittää suositun lastenhahmon Hilarius Hiiren taiteellista työryhmää. Vuosina 2002–2007 Lappeenrannassa työskennelleelle Virkille paluu Etelä-Karjalaan oli mieluinen.

– Tuntui todella hyvältä palata kotikaupunkiini Lappeenrantaan. Täällä itärajallahan olen kasvanut ja käynyt peruskoulut musiikkiharrastuksineen. Oli myös mukava tulla itselleni entuudestaan tuttuun taloon töihin. Työporukka on kerrassaan hieno, tekee ja työskentelee yhdessä ja ottaa uuden tulokkaan täysillä mukaan. Fiilis on hieno ja luottavainen!

Putro puolestaan näytteli Lappeenrannan kaupunginteatterissa vuosina 2013–2014. Hän valmistui Pietarin teatteriakatemiasta ja on näytellyt viimeksi muun muassa Aurinkoteatterissa, Musiikkiteatteri Kapsäkissä ja HIT Helsingissä. Sahansoiton Suomen mestari vuodelta 2015 palasi tuttuun kaupunkiin intoa puhkuen ja kehuu kaupunginteatterin työporukkaa, työilmapiiriä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

– Nautin olostani Lappeenrannassa ja työskentelystä tutussa kaupunginteatterissa, en voisi olla paremmassa paikassa. Täällä on todella leppoisaa ja hyvä hengittää. Karjalaisia ihmisiä on helppo lähestyä, eikä jutustelu ole työ- vaan ihmiskeskeistä. Lappeenrannasta pääsee opiskelumaahani Venäjällekin hujauksessa. Voisin jäädä tänne asumaan!

Virkki ja Putro esiintyvät näytelmissä Villit vuodet ja Puhtaana käteen, joiden harjoitukset ovat käynnistyneet vauhdikkaasti. Syyskauden komeasti avaava Villit vuodet kertoo sanoittajalegenda Vexi Salmen elämästä ja lauluista. Musiikkinäytelmä piirtää tanssin, laulun ja draaman keinoin värikkään ja vaikuttavan kuvan takavuosien musiikkimaailman kulisseista.

– Lokakuussa ensi-iltaan tulee puolestaan taatusti hauska ja vauhdikas farssi Puhtaana käteen. Harjoituksissa väkeä tulee ja menee näyttämöllä niin, että on tässä pitänyt käsikirjoituksesta itsekin tarkistaa useampaan kertaan roolihenkilöiden nimiä ja suhteita toisiinsa – kuka kukin on ja kenelle, Virkki nauraa.

– Syyskaudella naisnäkökulma on otettu huomioon erityisesti Loppuhalauskompleksissa. Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa toteutettava Pähkinänsärkijä taas tarjoaa yleisölle kauneutta ja fantasiaa, Putro täydentää.

Kaupunginteatterin syyskautta täydentävät huippuvierailut, kuten esimerkiksi Jorma Uotisen Ei Huono – Porista Pariisiin sekä Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen käsialaa oleva riemastuttava, kahdesti aiemmin Lappeenrannassa loppuunmyyty Saikkua, kiitos.

Kaupunginteatterin syyskauden ohjelmamaistiaisia tarjoillaan yleisölämpiössä kauppakeskus IsoKristiinan Iloa ja Energiaa -tapahtuman yhteydessä 19.8. klo 12.15–12.45. Kaupunginteatterin tiloissa on tapahtuman yhteydessä klo 12–15 myös muuta ohjelmaa yleisölle. Syksyn ohjelmaa esitellään suurella näyttämöllä Lappeenrannan kaupungin avoimien ovien päivänä 30.8. klo 19. Yleisöllä on vapaa pääsy kumpaankin ohjelmaesittelyyn.

Kuva: Kaupunginteatterin uudet näyttelijät, Jussi Virkki ja Vilma Putro. Kuvat näyttelijöistä otti Ari Nakari.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Syyskauden ohjelmisto ja liput:

Villit Vuodet, ensi-ilta 16.9. suurella näyttämöllä. Lisätietoja: : http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Villit-vuodet

Loppuhalauskompleksi, ensi-ilta 23.9. pienellä näyttämöllä. Lisätietoja: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Loppuhalauskompleksi

Puhtaana käteen, ensi-ilta 14.10. suurella näyttämöllä. Lisätietoja: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Puhtaana-kateen

Pähkinänsärkijä, ensi-ilta 9.11. suurella näyttämöllä. Lisätietoja: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Pahkinansarkija-%E2%80%93-Klaaran-ja-Nikolaksen-tarina

Koko ohjelmisto ja vierailut: http://www.lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto

Esityskalenteri: http://www.lprteatteri.fi/fi/Kalenteri