Garri Kasparov vs. Shakkitietokone

Garri Kimovitš Kasparov on venäläinen shakin suurmestari ja 13. maailmanmestari. Aikanaan Kasparovin ja Antatoli Karpovin ottelut olivat mediatapahtuma. Se oli niin urheiluruudun kuin lehtien urheilusivujen suuri uutinen. Kasparovin mestaruuskausi oli vuosina 1985-2000.
Kasparovista tuli 1985 kautta aikain nuorin shakin maailmanmestari hänen voitettuaan Anatoli Karpovin. Tämän jälkeen Kasparov puolusti mestaruutta kolme kertaa Karpovia vastaan menestyksekkäästi. 

Shakin alkuperä on epävarma mutta erilaisia lautapelejä on palattu jo ennen ajanlaskun alkua. Shakin tapaisia pelejä on pelattu Egyptissä, Roomassa ja Intiassa. Nykyisin shakkia pelataan lautapelinä puhelimilla ja tietokoneella. 1900- luvun puolivälin aikaan kirjeshakki oli ilmeisen suosittu, siinä pelaajat lähettivät toisilleen kirjeitse siirron vuorotellen, näin peli saattoi kestää varsin pitkään.  
Deep Blue oli IBM:n shakkitietokone, se voitti juuri Kasparovin vuonna 1996 mutta Kasparov voitti kuitenkin sarjan. Se oli ensimmäinen shakkitietokone, joka voitti normaalipituisilla turnauspeliajoilla pelatun virallisen ottelupelin hallitsevaa maailmanmestaria vastaan.

Ps. Tähän veistokseen on sijoitettu yksi syötävän pieni virhe.