Risteilyt

Lappeenrannasta järjestetään risteilyjä

  • Saimaan kanavalle ja saaristoon (kesto 2 tai 3 tuntia)
  • Saimaan kanavan kautta viisumivapaasti Venäjän puolelle Viipuriin tai Pietariin.

  • Venäjän-risteilyt poikkeavat muusta Venäjän-matkailusta siten, että matkustajan ei tarvitse anoa viisumia Venäjälle, jos matkustus tapahtuu edestakaisin viisumivapaalla risteilyllä. Viisumivapaus koskee kaikkien maiden kansalaisia, joten voit ottaa myös ulkomaalaiset kesävieraasi mukaan risteilyille. Risteilyliput on varattava etukäteen.

Tietoa risteilyistä

Kanava- ja saaristoristeilyt

Kaksituntisella kanavaristeilyllä pääset kokemaan Saimaan kanavan jännittävän sulutuksen. Ensin laiva risteilee kanavan suulle, ajaa sulkuun ja laskeutuu 13 metrin korkuisen Mälkiän sulun. Sulutuksen jälkeen laiva kääntää kurssin takaisin kohti Lappeenrannan satamaa.

Kolmetuntinen kanava-saaristoristeily kuljettaa sinut Saimaan kanavan ohella keskelle Saimaan saaristoa. Sulutusten jälkeen laiva suuntaa Saimaan idylliseen saaristoon, josta palaa takaisin Lappeenrannan vilkkaaseen satamaan.


Risteilyt Venäjän puolelle

Lappeenrannasta pääset risteillen Venäjän puolelle Viipuriin ja Pietariin. Risteily alkaa Lappeenrannan matkustajasatamasta ja etenee 43 km pitkää Saimaan kanavaa pitkin Suomenlahdelle Viipuriin tai edelleen Pietariin ja takaisin. Päivän miniristeilyllä pääset tekemään pikakatsauksen Viipuriin ja aistit historiallisesti värikkään kaupungin tunnelmaa. Kahden tai kolmen päivän vierailulla voit tutustua tarkemmin Viipurin tai Pietarin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tällöin jää runsaasti aikaa myös ostoksille. Viisumivapaat risteilyt on varattava muutama päivä ennen matkaa. Risteilylle ei tarvitse viisumia (voimassa oleva passi riittää), jos matka tehdään laivalla kumpaankin suuntaan.

Passi

Risteilymatkalle Venäjälle tarvitset vain voimassa olevan passin, mutta sinun ei tarvitse anoa viisumia Venäjälle, kun kuljet M/S Carelialla molempiin suuntiin. Passia tarvitaan lähtöselvityksessä ja passintarkastuksessa, jotka tehdään matkustajille satamien rajatarkastuspisteillä normaaliin tapaan. Viisumivapaus on mahdollinen kaikkien maiden kansalaisille.

Kopio passin kuvasivusta lippuja varatessa

Risteilymatkustajan tulee toimittaa kopio voimassa olevan passin kuvasivusta viimeistään 3 päivää ennen matkaa (jos lähtöpäivä on ma, to, pe tai la) matkanjärjestäjälle. Jos lähtöpäivä on ti tai ke, tarvitaan passikopio matkaa edeltävänä perjantaina. Passikopiot tarvitaan n. klo 13 mennessä, mutta viime hetken varauksissa voit tarkistaa ajan Saimaa Travel Oy:n toimistosta.

Viisumit Venäjälle

Jos matkustat Venäjälle, tarvitset passin lisäksi viisumin. Poikkeuksen muodostavat viisumivapaat risteilyt. Huomioi viisumia anoessasi, että passin on oltava voimassa vähintään 6 kk viisumin päättymisen jälkeen. Hakemukseen tulee liittää tuore, viimeisen 6 kuukauden aikana otettu värillinen passivalokuva hakijasta. Skannattuja kuvia ei hyväksytä.

Viisumianomuksen liitteeksi tarvitaan vakuutusyhtiöstä saatu todistus nimenomaan Venäjän viisumia varten. Todistuksessa tulee olla mainittuna, mille ajalle vakuutus on voimassa. Vakuutuksen tulee kattaa se aika, jolle viisumia anotaan. Huomioithan, että vakuutuskortin kopio tai kopio vakuutuskirjasta ei kelpaa vakuutustodistukseksi.

Viisumit ovat maksullisia. Hinta vaihtelee viisumin kestoajasta ja välittäjän palkkiosta riippuen. Viisumi kiinnitetään passiin, joten joudut luovuttamaan passisi välittäjälle viisumihakemuksen ajaksi. Viisumihakemuksen käsittely kestää yleensä kahdesta viikosta (kertaviisumi) jopa kuuteen viikkoon (monikertaviisumi).

Viisumia voi Lappeenrannassa hakea mm. seuraavilta välittäjiltä:
Saimaa Travel Oy
Itämatkat Oy
TravelHit
Saimaan Liikene

Hyödyllistä tietoa Venäjän matkalle
VR:n verkkosivut