Kulttuuriloma Lappeenrannassa

Lappeenranta tarjoaa karjalaista tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! Kaupungin suosituimmista kohteista, tapahtumista ja nähtävyyksistä koottu lista on oiva apu kulttuurinystävälle.

Positiivinen palaute kertoo, ettei yksi päivä riitä mihinkään:  Lappeenranta, yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, kutsuu kokemaan ja näkemään!

 

Nähtävyydet ja historia

Lappeenranta on kasvanut itäisen ja läntisen kulttuurin rajalla jo vuosisatoja. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649. Historia elää edelleen kaupungin vanhimmassa osassa Linnoituksessa.

Kaupunki on nyt moderni matkailukaupunki. Vanhaa on silti haluttu säilyttää. Muun muassa useimmat museot ja pari majoitusliikettäkin toimivat entisöidyissä rakennuksissa, jotka ovat erityisen mielenkiintoisa etenkin rakennusperinteen vaalimisesta kiinnostuneelle.

Lue lisää nähtävyyksistä ja historiasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle tai Puumalaan, Savonlinnaan sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle.

Lue lisää risteilyistä

Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa törmää kulttuuriin kuljeskellessa vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Valtaosa kaupungin museoista löytyy Linnoituksesta ja sen lähettyviltä. Linnoituksen ja sataman alueella ratsastavat myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat perinneratsukot

Keskustassa sijaitseva Raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Nostalginen rakennus on myös Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeen Vanhan pappilan alueella Galleria Pihatossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin, ja historiallisessa miljöössä Ruustinnan pihamaalla voit nauttia Säilättäret: Pyhän Päärynän legenda -kesäteatteriesityksistä sekä vuonna 2014 perustetun RATA-Ryhmän kesäteatteriesityksistä.

Lue lisää kulttuurikierroksista

Lappeenrannan kesäteatterissa Krokotiilirock

Kesällä 2022 Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään vauhdikas näytelmä "Krokotiilirock", joka on hurmaavan hauska uutuuskomedia - tarina rohkeudesta, siitä miten ihminen saa voimansa takaisin ja muuttuu oman elämänsä sankariksi. Tunnelmaa siivittää loistava ja nostalginen rock-musiikki upean livebändin säestämänä.

Teatteri sijaitsee Saimaan ympäröimällä korkealla niemellä, jonne on rakennettu linnoitusrakennelmia jo 1700-luvulla.Se on rakennettu entisöityjen linnoitusvallien lomaan. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila.

Lue lisää näytelmästä täältä

Kesäkonsertit

Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen satamatorilla tiistaisin ja torstaisin sekä valittuina viikonloppupäivinä. Kauppatorilla konserttipäivänä toimii lauantai ja Hiekkalinnalla on tarjolla koko perheelle suunnattua ohjelmaa sunnuntaisin. Joutsenon toria piristetään koko kesän ajan torstain torikonserteissa! Kesän aikana nähdään myös teemailtoja, kuten heinäkuussa järjestettävät paritanssiperjantai ja bändi-ilta. Lue lisää täältä.

Lappeenrannan City

Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia.

Kaupungin viihtyisässä keskustassa yhdistyy uusi ja vanha, puu ja teräs, lehmukset, puisto ja kivetykset. Lappeen Marian kirkko lepää uutuutta hehkuvan Marian aukion laidalla aivan kaupungin ytimessä. Keskustan museot ja muistomerkit ohjaavat matkalle rajakaupungin historiaan.

Keskustan parkkihalleissa on runsaasti tilaa autolla saapuville.

Lue lisää kaupungin keskustasta

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu aktiviteettien viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle. 

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, ja tarjonta täydentyy jatkuvasti. Ajantasaisimmat tiedot löydät Lappeenranta Events -sivustolta

Varaa majoitus, ja suuntaa kohti Saimaan syleilemää Lappeenrantaa!