Lappeenrannan musiikkikesä

Saimaan upea vesistö alkaa Lappeenrannasta, josta risteilet saaristoon tai Saimaan kanavalle. Viehättävä satama-alue ja Myllysaari tarjoavat aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Katettu kesäteatteri odottaa Linnoituksen portilla ja Suomen kaunein golf-kenttä Tuosassa. Hiekkalinnalta nouset katujunaan sekä vuokraat kanootit, sup-laudat tai pyörät hiekkaveistosten ihailun ohessa.

Vietä unohtumaton festarikesä Lappeenrannassa! Alta löydät muutaman helmen. Lisää
 kesän suuria tapahtumapoimintoja löydät Lappeenrannan tapahtumakesä-sivulta. Tutustu myös Lappeenrannan tapahtumakalenterin sisältöön.

Positiivinen palaute kertoo, ettei yksi päivä riitä mihinkään: Lappeenranta, yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, kutsuu nauttimaan musiikista ja kesä-Saimaan iloisesta laineenliplatuksesta!

Kesäkonsertit 7.6.2022 alkaen

Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen 7.6. alkaen satamatorilla tiistaisin ja torstaisin sekä valittuina viikonloppupäivinä. Kauppatorilla konserttipäivä on lauantai. Sunnuntaisin Hiekkalinnalla on tarjolla koko perheelle suunnattua ohjelmaa. Joutsenon toria piristetään koko kesän ajan torstain torikonserteissa! Kesän aikana nähdään myös teemailtoja, kuten heinäkuussa järjestettävät paritanssiperjantai ja bändi-ilta. Lue lisää täältä.

Karjalan kuoroviikko 12.-19.6.2022

Karjalan alueella on aina ollut vahva laulu- ja kuoroperinne. Kuoroviikon ajatus lähti liikkeelle kuorojen toiveesta saada yhteisöllinen tapahtuma, jolloin kuorolaulu täyttäisi koko Lappeenrannan ja joka nostaisi esiin kuorolaulamisen merkitystä ja loisi yhteisöllisyyttä kuorojen välille. Samalla kuorot voivat innostaa uusia laulajia riveihinsä ja kuulijat saavat koko viikon ajan monipuolisen kattauksen kuoromusiikkia.

Viikon aikana kuullaan kuorojen omia konsertteja, luento, yhteislaulua, kuoropiknikkiä sekä kuoroja kuullaan myös messuissa ja baareissa! Yleistapahtumat ovat maksuttomia. Kuorojen omiin konsertteihin lippuja myy Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkki ja www.lippu.fi sekä lisäksi lippuja ovelta. Lue lisää tapahtumajärjestäjän sivuilta täältä

Wanhan Kaupungin Festiwaali 29.-31.7.2022

Wanhan Kaupungin Festiwaali on uusi kolmipäiväinen kokonaisvaltainen tapahtumaelämys Lappeenrannan linnoituksessa, jonka ytimessä on 1700-luvun markkinat. Lisäksi tapahtumassa on elävää musiikkia, ruokaa ja juomaa tarjoileva juhlapiha, historiaa elävöittäviä katuesityksiä, työnäytöksiä sekä moninaisia historiallisia esityksiä menneistä ajoista, kuten miekkataisteluja ja vanhoja tansseja. Tapahtuma samanaikaisesti viihdyttää sekä opettaa yleisöä Lappeenrannan tärkeästä paikallishistoriasta. Lue lisää täältä.

Kumaus-festivaali 25.-28.8.2022

Kotimaista festivaalikenttää ensimmäistä kertaa vuonna 2019 järisyttänyt Kumaus-festivaali tarjoaa jälleen yleisölle taidemusiikin yllätyksiä Lappeenrannassa. Festivaalin tavoitteena on rikkoa vanhaa sekä rakentaa ja luoda uutta tarjontaa kotimaan musiikkikentälle. Kumauksen ytimen muodostavat Lappeenrannan kaupunginorkesterin kontrabasisti Helka Seppälä ja lyömäsoittaja Lauri Pekkarinen sekä lappeenrantalaislähtöinen harmonikkataiteilija ja kapellimestari Janne Valkeajoki. Osta liput

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu aktiviteettien viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle.

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, ja tarjonta täydentyy jatkuvasti. Ajantasaisimmat tiedot löydät Lappeenranta Events -sivustolta

Varaa majoitus, ja suuntaa kohti Saimaan syleilemää Lappeenrantaa!