Lapsiperheen talviloma

Lappeenranta on erinomainen talvikohde lapsiperheille.

Sekä kaupungin keskusta että Rauhan-Tiurun ympäristö tarjoaa aktiviteetteja niin sisällä kuin ulkonakin.

Talvisia rientoja voi harrastaa myös Myllymäen rinteessä, jossa on turvallista opetella laskettelua tai laskea pulkalla.

Sisäleikkeihin sopivia seikkailupaikkoja ovat vaikkapa Hoplop tai Angry Birds -aktiviteettikeskus.

 

Tekemistä lapsiperheille talvella

Luistelu ja hiihto

Luistelu on kaikille sopivaa aktiivista hauskanpitoa ja siitä voi nauttia luistelukentillä ympäri kaupunkia.  Esimerkiksi Kimpisen, Voisalmen, Sammonlahden, Lauritsalan ja Vanhan kentän luistelukentät ovat päivittäin yleisökäytössä. Hiihto kehittää kuntoa monipuolisesti ja hiihtolatujakin löytyy riittävästi: Pappilanniemi, Lauritsala, Lentokenttä ja Maasotakoulu, Huhtiniemi, Myllymäki jne. Myös mm. satamasta pääsee hiihtämään Saimaalla vaikka Karhusaareen ja Mikonsaareen


Suksia saa muuten myös vuokrata Drakkar melonta- ja pyöräilypalveluilta. Lue lisä hiihto ja luistelukenttien kunnossapidosta lue tästä

 

Myllymäen laskettelukeskus

Myllymäen laskettelukeskus tarjoaa edullisesti hiihtovarusteiden vuokrausta ja hissilippuja. Ravintolasta saa myös pientä syötävää. Rinne soveltuu erityisesti lautailijoille. Myös loistavat ladut odottavat Myllymäessä hiihtäjiä. Myllymäki on mitä oivallisin pienille skimbaajille turvallisuutensa ja kokonsa puolesta.


Aivan pienille riittää jo pelkkä pulkkamäki, jollaisia löytyy niin Myllymäestä kuin Lappeenrannan keskustankin alueelta. Linnoituksen vallit tarjoavat upeat puitteet pulkkamäkeen.


Lue lisää Myllymäestä

 

Linnoitus


Lähde seikkailemaan Linnoituksen alueelle. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua.

Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta. Linnoitusta kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi oppia uutta tietoa Linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta.

Lappeenrannan linnoitus on muuten myös yksi kaupungin parhaista paikoista laskea pulkalla.

Lue lisää Linnoituksesta

 

Koiravaljakkoajelu


Lappeenrannan naapurissa Imatran Ukonniemessä voi viettää reippaan ulkoiluhetken koirien kanssa ja nauttia koiravaljakkoajelusta Taiga Activities kanssa.

Koiravaljakkoajelu on mahtava seikkailu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tule kokemaan ainutlaatuinen koiravaljakkoajelu ja samalla tutustumaan karvaisiin kavereihimme

Lue lisää aikatauluista 

 

Talvinen retkeily


Mikä voi olla parempaa kuin kävely talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä, kuppi kuumaa teetä tai kahvia nauttien.

Meillä on täällä upea Saimaan järviluonto ja retkeilymahdollisuudet.  Talvella kannattaa siis ulkoilla sekä retkeillä ja nauttia kauniista talvimaisemista: Saimaan rantoja myötäilevä Rantaraitti, Pappilanniemen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku, Harvinainen suoluontokohde – Hämmäauteensuo, Retkeilyreitit Myllymäen laskettelukeskuksen ympäristössä jne. Talvella pääsee satamasta jäätä pitkin Karhusaareenkin

 

Holiday Club Saimaan Cirque de Saimaa -kylpylä

Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla.

Joenuomaa mukailevalla allaskokonaisuudella on peliallas sekä uimahyppyihin houkutteleva hyppyallas laitureineen. Vesiliukumäkien lisäksi aisteja inspiroi allasalueen keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen. Pelialtaassa pelataan omatoimisesti vesipelejä ja myös vesijumpat ohjataan pelialtaassa.

Lue lisää Holiday Club Saimaasta

 

Angry Birds Activity Park

 

Sisätiloissa olevat leikki- ja seikkailupaikat palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuta ja tekemistä pitäisi keksiä nuorisolle.

Tällöin suuntana voi olla Angry Birds Activity -sisäpuisto, joka sijaitsee Rauhan alueella, Holiday Club Saimaan vieressä.


Lue lisää Angry Birds Activity Parkista