Syksyinen aktiiviloma Lappeenrannassa


Lappeenrantaa kehystävä kaunis Saimaa antaa mahdollisuuden nauttia täysin rinnoin ulkoilma-aktiviteeteista upeissa maisemissa myös syksyllä. Paitsi että Lappeenranta on itsessään lähellä, myös palvelut, kohteet ja tapahtumat ovat lähempänä kuin arvaatkaan.
Syksy on aktiivilomailijan kulta-aikaa. Syksyllä ei ole enää niin kuuma kun kesällä, sekä luonnon väriloisto ja raikas ilma houkuttelevat viettämään aikaa ulkona, olkoon se lyhyt aamu- tai iltakävely, retkeily, pyöräily tai jopa melominen kauniissa Saimaan maisemissa.

Retkeilijän Lappeenranta

Raikas syysilma ja ruskan värit houkuttelevat ulkoilemaan ja kokeilemaan uusia reittejä ja polkuja. Syksyllä luonnossa liikkuminen on jopa helpompaa kuin kesällä. Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka talvella hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille.

Koe täysin esteetön Rantaraitti! Helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Skinnarilaan saakka.

Lue lisää retkeilykohteista

Lappeenranta pyörällä

Syksy ja ruskan väriloisto tarjoaa huikeita fiiliksiä ja elämyksiä, jopa pimenevässä illassa myös pyöräilyn ystäville. Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta.

Vuokraa pyörä ja nauti ruskan väriloistosta Saimaalla itsenäisesti tai lähde mukaan kokemaan pimeä metsä sähköavusteisen e-Fatbiken kanssa.

Lue lisää pyöräilymahdollisuuksista

Peltopilkin MM-kilpailut

Peltopilkin maailmanmestaruuskilpailu kisataan Lappeenrannassa Sunilan / Penttilän kylän rajamailla Harju -nimisellä maatilalla 27.11.2021. Kilpailussa leivotaan yksi mestari sekasarjassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voittaja voi olla nainen, mies tai kolmatta sukupuolta edustava täysi-ikäinen henkilö. 
Perheet ovat erittäin tervetulleita tapahtumapaikalle, joskin pienillä lapsilla pitää olla mukana oma huoltaja. Pienten lasten kannattaakin ottaa mukaan mäenlaskuvälineet. Lisäksi järjestetään jotain muuta, pientä toimintaa nuoremmalle väelle. Kilpailualueella saa liikkua vain kilpailumaksun maksanut täysi-ikäinen kilpailija.

Lue lisää kilpailusta

 

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin

Kauniista maisemista ja puhtaasta luonnosta tunnettu Saimaa alkaa Lappeenrannasta. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä kaupungin lähimaastoissa. Lappeenrannasta löytyy Saimaa UNESCO Global Geoparkin 9 geokohdetta sekä 12 luonto- ja kulttuurikohdetta.

Lue lisää Saimaa Geopark geokohteista

Lappeenrannan seutu tarjoaa myös oivat mahdollisuudet geokätköilyyn - hauskaan ja seikkailulliseen koko perheen ulkoiluharrastukseen, jossa etsitään maastoon piilotettuja rasioita tai purkkeja, eli kätköjä.

Lue lisää Geokätköilystä Lappeenrannassa


Kylpyläloma Saimaalla

Kylpylä tai uimahalli on ehdottomasti paras paikka rentoutua reippaan ulkoilun jälkeen.
Koe kylpylähotelli ja loma-asunnot Saimaan rannalla. Tule viihtyisään Holiday Club Saimaa lomakeskukseen viettämään ikimuistoista lomaa kylpylän ja monipuolisten aktiviteettien parissa.
Lappeenrannasta löytyy myös kaksi uimahallia: keskustan uimahallissa on 25 m pitkä allas jossa on 8 rataa ja lisäksi hyppyallas, sekä lauritsalan uimahallissa on 25 m pitkä allas jossa on 6 rataa.

Välinevuokraus

Aktiivisesta Lappeenrannasta löydät monenlaista tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Lukuisat elämyspalvelut odottavat kesäisin sulan veden ja talvella jääpeitteisen Saimaan äärellä.
Voit vuokrata välineitä ja lähteä omalle turneelle tai kokeilla jotain uutta ryhmässä. Matkailu- ja virkistysalue Rauhassa on loistava elämyspalveluiden keskittymä. Alla on listattuna elämyspalveluita tarjoavia yrityksiä sekä Lappeenrannan kaupungin järjestämiä palveluita asukkaille ja matkailijoille. Lue lisää välinevuokrauksesta

e-Fatbike safari pimeässä

Syksy tarjoaa huikeita fiiliksiä ja elämyksiä pimenevässä illassa. Lähde mukaan kokemaan pimeä metsä sähköavusteisen e-Fatbiken kanssa. 
Safarin toteutus paikka on Joutsenon alue Lappeenrannassa, 20.11.2021 klo 17.30. Lähtöpaikkana on Joutsenon radio- ja TV aseman lähellä oleva parkkialue (Vilkkumäentie 43, 54100). Aikaisempaa kokemusta e-Fatbikesta ei tarvita, mutta pyörällä pitää osata liikkua. Vauhti ei ole tällä safarilla on kova, mutta reipas. Safarin pituus on kaksi tuntia, ja sisältää lyhyitä juomataukoja. Poljettavaa matkaa kertyy noin 20 km. 
Käytössämme on Tunturin uusimmat eMax2020 malliset sähköavusteiset läskipyörät. 

Lue lisää e-Fatbike safarista