Vietä syyslomasi Lappeenrannassa

 

Hei syyslomalainen!

Vietä syyslomasi Lappeenrannassa – yhdessä Euroopan vihreimmässä kaupungissa!

Meillä on vanhaa sekä uutta: Historiallinen Linnoitus, kaunis Saimaa, upea Rantaraitti, atomi ja vety, kulttuuria, taidetta ja paljon muuta vain sinua varten!

 

✔️ Lappeenrannan Linnoitus - Historiallisesta Vanhastakaupungista löytyy mielenkiintoisia museoita (mm. Ratsuväkimuseo, joka sijaitse Lappeenrannan vanhimmassa rakennuksessa), ihania putiikkeja sekä  Järvimaailma Saimaarium, joka tutustuttaa Saimaaseen ja ympäristöasioihin.

Lappeenrannan Taidemuseossa on esillä kuvataiteilijan, taidegraafikon ja puupiirtäjän Annu Vertasen näyttely ”Huokoinen matriisi” ja Ratsuväkimuseon näyttely ”Hakkapeliitoista hurmahousuihin – Ratsuväkielämää vuosisatojen ajan” esittelee suomalaisen ratsuväen vaiheita 1500-luvulta tähän päivään saakka.

Linnoituksen opastetun Luonto- ja kulttuuripolun (reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua) avulla saa kattavan tiedon alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta. Muista napata upea selfie Lappeenranta-frameissa (Linnoituksessa sekä satamassa)!

 

✔ Tutustu Wolkoffin talomuseoon opastetuilla kierroksilla. Suomenkieliset kierrokset ovat La-Su klo 12, 13, 15 ja 16. Kaupungin keskustassa, Raatihuoneen läheisyydessä, sijaitseva Wolkoffin talo on Lappeenrannan vanhimpia säilyneitä puurakennuksia, rakennettu vuosina 1826 – 1905. Vanhimman osan rakennutti kauppias Claudelin. Talo palveli venäläisen Wolkoffin suvun kotina vuosina 1872-1983. Talon interiöörit ovat muotoutuneet neljän sukupolven aikana kootuksi autenttiseksi kokonaisuudeksi.

✔️ Nauti kauniista ruskamaisemista Saimaan kanavan syysristeilyn aikana m/s Camilla laivalla 16.10. ja 23.10. klo 12

✔️ Lappeenranta on kulttuurien kohtauspaikka! Taiteen ystäville löytyy lukuisia gallerioita ja taidenäyttelyjä! Galleria Pihatossa lokakuun aikana on esillä Pirkko Grönlundin "Luulin, että Greta Garbo oli kuollut" - huovan monet ulottuvuudet – näyttely sekä Saara Alhopuron ”Metsänpeitossa” & Anssi Alhopuron ”Decay” siskon ja veljen yhteisnäyttely, jossa sienet kertovat tarinoita arvaamattomassa äänimetsässä. Mai-Art Galleriassa on esillä taidenäyttely ”Raja” ja Täky Galleriassa on Wiebke Pandikowin näyttelyä ”Plastic Nature – Muoviluonto” .

✔️ Syyslomaseikkailulle Robin Hoodin kanssa
Suuntaa syyslomaseikkailulle Lappeenrannan kaupunginteatteriin. Ohjelmistossa on mm. koko perheen musiikkipitoinen seikkailunäytelmä Robin Hood. Tästä näytelmästä ei vauhtia, takaa ajoja tai tilannekomiikkaa puutu!  Suurella näyttämöllä: la 16.10. klo 19.00/ pe 22.10. klo 19.00 / la 23.10. klo 13.00

To 21.10. klo 19 Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertti Balkanilta Pohjolan maille, Lappeen Marian kirkossa. Lue lisää konsertista

La 23.10. ja Su 24.10. klo 12 Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailuiden ennakkokilpailu Lappeenrannan Musiikkiopistolla. Lue lisää ennakkokilpailusta

Nauti myös muista teatteriesityksistä tai kaupunginorkesterin konserteista!

✔️ Vety vai atomi? - Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman näitä paikallisia herkkuja joita saat matkaevääksi Kauppatorilta.

✔️ Tiesitkö että Lappeenranta on myös Suomen virallinen kahvipääkaupunki ? Linnoituksen kärjessä sijaitseva Satamatie 6 valittiin Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020. Keskustassa sijaitseva Makea Coffee valittiin myös Suomen kolmanneksi parhaaksi kahvilaksi vuonna 2020! Saimaa-ilmiön Tuuliajolla-valokuvanäyttely on nähtävillä Makea Coffeessa 22.10. asti.

Ja mikä voisi olla parempi kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupista herkullisen marjapiirakan kera Majurskan talon kahvilassa linnoituksessa tai nauttia vohveleista historiallisessa Kinnusen talon tunnelmallisessa Luovuus kahvilassa. Tutustu myös kaupungin muihin ihaniin kahviloihin! https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Syo-ja-juo/Kahvilat

 

✔️ Kauniille, Saimaan rantoja myötäilevälle ulkoilureitille (yhteensä 14,8 km), Rantaraitille pääsee aivan Lappeenrannan keskustan tuntumasta . Raitin varrelta löytyy ulkokuntoilupaikkoja, kuntoportaat sekä luonnonvesilähde, jossa voit nauttia raikasta lähdevettä Suomen ilmastopääkaupunki hengessä.

Saimaan kanavapolulla voi tutustua niin uuteen kuin vanhaan historialliseen Saimaan kanavaan.

Pappilanniemen suojelualueen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku, Hämmäauteensuo, Myllymäen luontoreittejä – Lappeenrannasta ja lähialueelta löytyy huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille, niin kävellen kuin pyöräillen. Lappeenrannassa on myös helppo pyöräillä (upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä).

 

✔️ Voit vuokrata kajakin tai kanootin ja nauttia Saimaan ruskamaisemista (lisätietoja vuokravälineistä: drakkarsport.com/ ) tai vuokrata pyörän ja nauttia ruskan väriloistosta Saimaalla itsenäisesti tai lähteä mukaan kokemaan pimeä metsä sähköavusteisen e-Fatbiken kanssa. Lue lisää  www.saimaanpalju.fi/

✔️ Ylämaan spektroliittilouhoksella voit käydä syyslomaretkellä tutustumassa kansalliseen jalokiveemme spektroliittiin - lyhytkäynnit (1h) joka päivä klo 13.30-14.30. Voit poimia helposti mukaasi arvojalokivitasoisia spektroliittikiteitä! Tiedustelut www.ylamaanjalokivimuseo.fi/fi/

 

✔️ Matkailu- ja virkistysalue Rauhassa on loistava elämyspalveluiden keskittymä:

Pulahda, polski ja virkisty Holiday Club Saimaan elämyksellisessä Sirkusteemaisessa kylpylässä!
(avoinna ma-la 9–21 ja su 10 - 20). Sadepäivän ratoksi riittää myös runsaasti sisäaktiviteetteja, kuten BowlCircus –keilaviihdekeskus (avoinna ma-la 10 – 21 ja su 10 - 20) ja Angry Birds Activity Park (avoinna ti - la 12–17) ja paljon muuta.  Kylpylän läheisyydessä. Rauhassa sijaitsee myös koko perheen Atreenalin Seikkailupuisto (avoinna syyslomaviikolla arkipäivisin klo 11-18) sekä  ympäristöstä, Rauhan, Tiuruniemen ja Ukonniemen alueelta löydät loistavat valmiit pyöräily- ja retkeilyreitit.

La 16.10. Angles of Existence Kulttuuritila Nuijamiehessä klo 15 (ikärajaton) ja klo 20 (K18) Lue lisää tapahtumasta  

La 16.10. klo 17 Jääkiekko: SAIPA - ÄSSÄT,  Lappeenrannan kisapuiston jäähalli

La 16.10. klo 17 Naisten Korisliigan ottelu, Catzin vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö, Lappeenrannan Urheilutalo

Ti 18.10. klo 18 Teatteri Karelus esittää valtakunnallisen Satupäivän kunniaksi klassisen nukkesadun Punahilkka Lappeenrannan Kaupunginkirjaston Tarinasalissa. Ilmoittautumiset tapahtumakoneen kautta

Ti 19.10. klo 18 – 21 Guuts meinings - Vapaamuotoinen ajoneuvoharrastajien kokoontuminen, satama / linnoitus.  

Oikein mukavaa syyslomaa ja tervetuloa Lappeenrantaan !