Juhannusta juhlitaan Myllysaaressa ja Kehruuhuoneella

20.6.2018

Perinteinen juhannuskokko sytytetään Lappeenrannan Myllysaaren edustalla juhannusaattona 22.6.2018 klo 21.

Juhannuskokko läheltä Myllysaari_kuva Minna Kivistö_370x246.jpgKokon järjestämisestä vastaavat perinteisesti Kaukaan Laulumiehet ry sekä Lappeenrannan kaupunki. Myllysaaren juhannuskokko on tärkeä perinne kaupunkilaisille. Sen on todistanut aikaisempien vuosien tuhatpäinen yleisö. Myllysaareen tullaan nauttimaan juhannuskokon lisäksi upeista järvimaisemista ja rantavesistä.

Kaukaan Laulumiehet ovat vastanneet Myllysaaren juhannuskokosta jo yli kymmenenä juhannuksena. Arkistolähteiden mukaan juhannuskokosta on saanut nauttia Myllysaaressa ensimmäisen kerran kuitenkin jo vuonna 1956.

Hiekkalinna avoinna myös juhannuksena

Lappeenrannan Hiekkalinna on avoinna myös juhannusaattona ja -päivänäkin klo 10–21.

Suomen korkein Hiekkalinna pitää sisällään kaksi tornia, joista toiseen veistetään kaikki Suomen linnat ja huippukohdaksi Viipurin linna. Toiseen torniin Toiseen torniin valmistuu puolestaan Viron, Latvian ja Liettuan yhteinen 100-vuotisjuhlaveistos.

15 vuotta täyttävään Hiekkalinnaan tulee veistosaiheita jokaisesta Euroopan maasta. Veistämisessä huomioidaan myös Ryanairin ja Lappeenrannan yhteistyökohteet Ateena ja Milano sekä jalkapallon MM-kilpailut. Veistosten yhdistävä tekijä on kulttuuri.

Hiekkalinnan alue tarjoaa tekemistä koko perheelle. Hiekkaveistosten ohella alueella on kahvila ja jäätelökioski sekä huvilaitteita, kuten pomppulinna, karuselli ja pikkujuna.
Alueella sijaitsee myös kaupungin matkailuneuvonnan infopiste, josta voi vuokrata pyöriä, kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja soutuveneen. Infopiste on avoinna juhannuksenakin klo 10–18.

Juhannusaaton viettoa Kehruuhuoneella

Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone tarjoaa juhannusaaton juhlassaan klo 11–16 leppeää tunnelmaa koko perheelle. Kaikille avoimessa, vapaan pääsyn tapahtumassa on tarjolla ruokaa, tekemistä ja näkemistä niin lapsille kuin vanhemmillekin. Luvassa on juhannuksen taikapolku, kantelemusiikkia, perinneleikkejä sekä kansan- ja juhannustansseja.

Tarkka ohjelma on nähtävillä Kehruuhuoneen verkkosivustolla.

Hyvää juhannusta!

Lisätietoja:

Juhannuskokosta:
Kaukaan Laulumiehet ry
puheenjohtaja Pertti Lallo
puh. 0400 158 445
pertti.lallo@quicknet.inet.fi

Lappeenrannan kaupunki
Varikon päällikkö Jukka Kultanen
puh. 040 771 8764
jukka.kultanen@lappeenranta.fi

Hiekkalinnasta:
Hiekkalinnan infopiste, avoinna klo 10–18, puh. 040 572 2224
http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/

Kehruuhuoneen juhannuksesta:
https://kehruuhuone.fi/

Kuva: Juhannuskokko Myllysaaren edustalla_kuvaaja Minna Kivistö