Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn 2018 koko ohjelmisto julkaistu

15.3.2018

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn 2018 koko ohjelmisto on nyt julkaistu. Teatterissa pääsee syksyllä nauttimaan 50-luvun tunteista ja tunnelmista, rakkaudesta, klassikoista sekä monipuolisesta vierailuesitysten tarjonnasta.
Suutarin tyttären_384x216.jpg
Syyskauden avaa suurella näyttämöllä 8. syyskuuta Reino Helismaan ja Toivo Kärjen kansannäytelmä Suutarin tyttären pihalla. Sitä seuraa pienellä näyttämöllä ensi-iltansa 22.9. saava Rakkautta, joka on raikas tulkinta kirjailija Maria Jotunin teksteistä. Agatha Christien rikosnäytelmien klassikko Hiirenloukku palaa samana päivänä ohjelmistoon. Syyskausi huipentuu iki-ihanaan koko perheen klassikkoon Vaahteramäen Eemeliin, jota pääsee ihastelemaan 1.12. alkaen.

Teatterinjohtaja Timo Sokura on tyytyväinen syyskauden ohjelmistokattaukseen.

– Syksyn ohjelmistossa on pikkujouluihinkin sopivaa musiikkipitoista menoa aikuisille, rakkaus ja siihen liittyvät teemat puhuttavat varmasti jokaista, ja Eemeli on lapsiperheiden suosikki. On iloa, klassikkotarinoita, ajatuksia herättävää draamaa ja vielä kihelmöivää jännitystäkin. Suutarin tyttären pihalla -näytelmässä nähdään myös teatterin uudet näyttelijät, joista kerromme myöhemmin lisää.

Vierailuesityksissä vanhoja ja uusia tuttavuuksia

Syksyn vierailuesityksissä on sama teema kuin teatterin omassa ohjelmistossa, sillä luvassa on esityksiä kaikille ikäryhmille päiväkoti-ikäisistä varttuneempaan väkeen.

– Saamme liki päivittäin eri toimijoilta vierailutarjouksia. Niistä olemme yrittäneet poimia ohjelmistoon juuri lappeenrantalaisia kiinnostavia esityksiä. Tarjolla on musiikkia, komediaa, taikuutta, nukketeatteria ja koskettavaa draamaa, Sokura sanoo.

Ensimmäinen vierailuesitys järjestetään jo elokuun lopussa, kun lapsille järjestetään oma Balettigaala.

Lasten Balettigaala on otettu ohjelmistoon Balettiyhdistys Attitydin aloitteesta. Nukketeatteri Sytkyt tutustuttaa lapset baletin maailmaan samoina päivinä, kun jo perinteinen Lappeenrannan Balettigaala järjestetään suurella näyttämöllä. Lapset saavat siis oman gaalansa, juhlapukeutuminen on sallittua, Sokura hymyilee.

Syyskuun loppupuolella pääsee nauramaan huippusuositun Saikkua, kiitos -esityksen jatko-osan parissa. Toinen tuttu vierailu, Jorma Uotisen Ei Huono – Porista Pariisiin puolestaan nähdään heti lokakuun alussa.

– Maestro Jorma Uotinen palaa teatteriimme yleisön pyynnöstä, kaikki halukkaat kun eivät viime kerralla mahtuneet mukaan katsomaan esitystä.

Lappeenrantalaisyleisölle tuttujen vierailuesitysten jälkeen teatterin näyttämöillä nähdään myös täysin uusia tuttavuuksia.

– Lokakuun puolivälissä pienellä näyttämöllä vierailee Kemin kaupunginteatterista asti saapuva Miljoona hyvää syytä, joka kertoo lämpimällä ja hauskallakin tavalla vaikeista asioista. Taitava Kimmo Hirvenmäki valloittaa takuulla yleisönsä.

– Marraskuun alussa on vuorossa ruotsalaiskirjailija Sara Stridsbergin teksteihin pohjautuva vierailuesitys Putoamisen taito, josta olen kuullut vain todella hyvää palautetta. Se kuvaa erikoista äiti-tytär suhdetta hauskasti ja samalla riipaisevan kauniisti.

Näyttelijä Timo Tuominen tulkitsee chansonin mestari Jacques Brelin ajattomia lauluja pienellä näyttämöllä marraskuun puolivälissä. Samalla viikolla Taikuri Alfrendo saapuu ilahduttamaan perheen pienimpiä 10-vuotiskiertueellaan. Lapset pääsevät nauttimaan taikuriesityksistä ja voivat osallistua taikurikouluihin.

Syksyn vierailukattauksen päättää joulukuun alussa suurella näyttämöllä nähtävä riemastuttava musikaalinen ilottelu Kumma Peruna.

– Lavalla nähdään Riku Nieminen, Iiro Rantala ja Sara Puljula – ei tarvinne sen enempää sanoa, Sokura nauraa.

Lipunmyynti syksyn esityksiin on alkanut

Lipunmyynti syksyn 2018 esityksiin on alkanut. Lippuja voi ostaa tuttuun tapaan asiakaspalvelukeskus Winkistä sekä lippu.fi-palvelusta.

Lappeenrannan kaupungin kulttuuripalvelujen myyntiä edistävä ja ryhmämyynnistä vastaava Sari Joronen uskoo, että teatterin syysohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin.

– Erityiseksi tärpiksi nostaisin Vaahteramäen Eemelin, jota voi tulla katsomaan koko perheen kanssa. Olemme huomioineet tämän myös lipunmyynnissä, sillä Eemeliin on saatavilla myös perhelippuja.

Teatterin syysohjelmistoon ja tarkempiin aikatauluihin voi tutustua teatterin verkkosivustolla tai syysesitteestä, jota on saatavilla kaupungin eri toimipisteistä.

Kuva: Suutarin tyttären pihalla ensi-illassa suurella näyttämöllä 8.9.2018.

Lisätietoja:

Ohjelmisto:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura(at)lappeenranta.fi

Lipunmyyntiin liittyvät asiat:

Asiakasneuvontakoordinaattori Sari Joronen
puh. 040 661 5318
sari.joronen@lappeenranta.fi

Koko ohjelmisto ja liput: http://www.lprteatteri.fi/fi/ohjelmisto/Syksyn-2018-ohjelmisto
Selailtava syysesite: https://issuu.com/nitroid/docs/lprteatteri_esite_syksy2018_issuu?e=24861979/59143721