Lappeenrannan kesä on täynnä musiikkia, kulttuuria ja elämyksiä – ohjelmaa järjestetään suositukset ja rajoitukset huomioiden

12.5.2021

Lappeenrannan kesäohjelmaa valmistellaan täyttä vauhtia. Kaupungin tuottamia tapahtumia ja elämyksiä on suunniteltu tapahtumatuottaja Karri Heinon mukaan kesän koronatilannetta silmällä pitäen.

kesainen-lappeenranta_kuva-lpr-kaupunki.jpg– Lappeenrannan kaupungin kesä 2021 tulee olemaan monipuolinen kattaus eri taiteenalojen esityksiä, itselleen sopivina hetkinä koettavia elämyksiä sekä perinteistä Lappeenrannan kesäohjelmaa.

– Uskotaan siihen, että kesällä tilanne koronan suhteen tulee olemaan hyvä. Kaupunki järjestää ohjelmaa terveysturvallisesti vallitsevan tilanteen mukaisesti. Vaikka koronatilanne olisi haasteellinen, tulemme tarjoamaan iloa ja viihdykettä asukkaille ja matkailijoille tilanteen sallimalla tavalla.

Ennakkotietoja kaupungin kesäohjelmasta:

Muutokset ovat mahdollisia, ja ohjelmaa tuotetaan kesällä vallitsevan koronatilanteen mukaisesti. Kaupunki tiedottaa kesän eri tapahtumista ja elämyksistä vielä myöhemmin tarkemmin erikseen. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät aina Lappeenrannan tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.lappeenranta.fi

Pelialueet satamassa ja Hiekkalinnalla

Perinteisiä kesän avajaisia kadunmaalaustapahtuman merkeissä ei voida viettää tänäkään vuonna. Satamatorin maalausympyrään tulee kuitenkin viime vuodelta tuttu pelialue, jossa voi pelata erilaisia hyppypelejä jättinoppien kanssa ja ilmankin. Pelialue toteutetaan tänä kesänä myös Hiekkalinnalle.

Lappeenrannan Hiekkalinna

Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu kesäkuun 5. päivä ja on avoinna aina 29.8. saakka. Hiekkalinnan veistokset esittelevät tänä kesänä erilaisten pelien ja leikkien historiaa ja kehitystä. Mukana on veistosaiheita aina lautapeleistä roolipeleihin ja varhaisista elektronisista peleistä aina nykypäivän mobiilipeleihin.

Hiekkalinnan alueella on tarjolla tänä kesänä myös muun muassa Pomppulinnamaailma, takuulähtöistä aktiviteettien viikko-ohjelmaa ja vuokrattavia välineitä Saimaan valloitusta varten. Lisätietoa Hiekkalinnan verkkosivustolla.

Kesäkonsertit ja pop up -esitykset 6.6.–26.8.

Kesän aikana järjestetään yhteensä yli 70 kesäkonserttia, joista voi nauttia satamatorilla tiistaisin, Joutsenon torilla torstaisin, valittuina perjantai-iltoina Marianaukiolla, Kauppatorilla lauantaisin sekä Hiekkalinnalla viikonloppuisin. Uutta ovat satamatorilla lauantai-iltaisin järjestettävät normaalia kesäkonserttia pitemmät konsertit.

Viime vuodelta tuttuja pop up -esityksiä järjestetään kesäviikonloppuisin toreilla, aukioilla ja puistoissa ympäri keskustaa. Esitysten aikaa ja paikkaa ei kerrota etukäteen, vaan niitä pääsee seuraamaan sattumalla oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tänä kesänä on tarjolla yhteensä yli sata esitystä noin kolmeltakymmeneltä esiintyjältä.

Linnoituksen Vanhankaupungin päivät 6.–8.8.

Lappeenrannan syntymäpäivää juhlitaan perinteiseen tapaan Linnoituksen Vanhankaupungin päivillä. Perjantaina 6.8. julkistetaan satamatorilla uusi Linnoituksen isäntä. Lauantaina 7.8. ohjelma siirtyy linnoitukseen, jossa on luvassa historiateemaisia työpajoja, käsityömarkkinoiden henkeä sekä perinteikkäiden ammattien, kuten sepän ja suutarin, työnäytöksiä. Sunnuntaina 8.8. on luvassa tapahtumasunnuntai, joka täyttää linnoituksen kesäteatterin lavan tanssilla, laululla ja teatterilla.

Avoimet ovet ja Greenreality-karnevaali 25.8.

Kaupungin eri toimijat esittelevät toimintaansa kaupungin Avoimien ovien tapahtuman yhteydessä niin omissa toimipisteissään kuin kaupungintalon edustatorillakin. Samaan aikaan on luvassa myös Green Leaf -voittovuottaan juhlivan Lappeenrannan Greenreality-karnevaali, joka kokoaa edustatorille paikallisia vihreämmän tulevaisuuden puolesta toimivia yrityksiä ja toimijoita esittelemään toimintaansa.

Lappeenrannan Balettigaala 27.–28.8.

Lappeenrannan Balettigaala tarjoaa elokuun loppupuolella elämysten matkan tanssin maailmaan. Balettigaalan 2021 esiintyjät tuovat kotimaidensa tanssilliset terveiset Venäjältä, Koreasta, Japanista, Tanskasta, Romaniasta, Latviasta, Yhdysvalloista, Sloveniasta ja tietysti Suomesta. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin Balettigaalan verkkosivustolla. 

Sataman Valot 28.8.

Lappeenrannan kesäkausi päätetään perinteiseen tapaan Sataman valoihin. Tapahtuman teemana on tänä vuonna ympäristöystävällisyys karnevaalihengessä, ja satamatori ja Rantapuisto täyttyvät jälleen erilaisista koko perheen työpajoista sekä sirkus-, musiikki- ja teatteriesityksistä. Satama valaistaan kauniisti illan hämärtyessä, ja luvassa on myös veneiden valoparaati ja Vuoden kulttuurivalo -palkinnon jakaminen.

Myös asukkaat pääsevät osallistumaan Sataman valoihin yhteisöllisen valoteoksen myötä. Rantapuisto valaistaan asukkaiden tekemien valoteoksien voimin. Teosta varten tarvittavia valoroikkia voi jo hakea asiakaspalvelukeskus Winkistä. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyvät Lappeenranta Events -verkkosivustolta.

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Karri Heino
puh. 040 637 1779, karri.heino(at)lappeenranta.fi