Tervetuloa hyväntuuliseen
Lappeenrantaan

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja tekemistä matkailijoille ympäri vuoden.

Näe ja koe

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää

Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta on ihanteellinen perheiden kesäkohde. Kokemuksia ja elämyksiä on sekä isoille että pienille aivan keskustan läheisyydessä.

Useimmat Lappeenrannan kesäiset käyntikohteet ovat maksuttomia ja ovat aivan toistensa lähellä. Myös katujunalla on mukava matkustaa kohteelta toiselle.

Lue lisää

Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Etelä-Karjalan alueella on myös noin 1500 geokätköä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Lemmikin kanssa lomalle!

Hienojen ulkoilumaastojen keskellä sijaitseva Lappeenranta on ihanteellinen koko perheen lomakohde - perheeseen kuuluvat tietysti myös lemmikkieläimet.

Monet hotellit toivottavat lemmikit tervetulleiksi. Muistathan mainita yöpyvästä lemmikkieläimestä huonevarausta tehdessäsi!

Lue lisää
Uutiset
22.6.2017

Perinneyhdistys Lappeenrannan Kilta ry ja Lappeenrannan kaupunki järjestivät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mistä sydän tuntee Lappeenrannan?-yleisöäänestyksen ja -kyselyn, jossa etsittiin kotikaupungin tunnusmerkkejä ja paikan henkeä. Kysely järjestettiin kevään 2017 aikana.

19.6.2017

Perinteinen juhannuskokko sytytetään Lappeenrannan Myllysaaren edustalla juhannusaattona 23.6.2017 klo 21. Kokon järjestämisestä vastaavat perinteisesti Kaukaan Laulumiehet ry sekä Lappeenrannan kaupunki.

Juhannuskokko läheltä Myllysaari_kuva Minna Kivistö_370x246.jpg
16.6.2017

Lappeenrannan Hiekkalinna palvelee paikallisia ihmisiä ja turisteja Linnoitusniemen kärjessä jo 14. kertaa.

kajakit_sannalaukkanen_370x246.jpg
8.6.2017

Rakkautta, elämää ja kuolemaa käsittelevän Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on täydentynyt. Balettimaailman nuoret, kansainväliset tähdet saapuvat ilahduttamaan yleisöä.

Radio and Juliet 3 Courtesy of the Bucharest National Opera_370x246.jpg
Kaikki uutiset