Tervetuloa hyväntuuliseen
Lappeenrantaan

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja tekemistä matkailijoille ympäri vuoden.

Näe ja koe

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää

Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta on ihanteellinen perheiden kesäkohde. Kokemuksia ja elämyksiä on sekä isoille että pienille aivan keskustan läheisyydessä.

Useimmat Lappeenrannan kesäiset käyntikohteet ovat maksuttomia ja ovat aivan toistensa lähellä. Myös katujunalla on mukava matkustaa kohteelta toiselle.

Lue lisää

Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Etelä-Karjalan alueella on myös noin 1500 geokätköä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Lemmikin kanssa lomalle!

Hienojen ulkoilumaastojen keskellä sijaitseva Lappeenranta on ihanteellinen koko perheen lomakohde - perheeseen kuuluvat tietysti myös lemmikkieläimet.

Monet hotellit toivottavat lemmikit tervetulleiksi. Muistathan mainita yöpyvästä lemmikkieläimestä huonevarausta tehdessäsi!

Lue lisää
Uutiset
15.8.2017

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskuussa starttaava supersyksy pitää sisällään monipuolisen ohjelmakattauksen huippuvierailuineen. Suurella näyttämöllä elämyksiä tarjoilevat musiikkinäytelmä Villit vuodet, hykerryttävän hauska farssi Puhtaana käteen sekä baletti Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina, pienellä näyttämöllä puolestaan hulvaton monologinäytelmä Loppuhalauskompleksi.

Jussi Virkki ja Vilma Putro_kuva Ari Nakari_370x246.jpg
7.8.2017

Valtavan suosion saaneet elokuun tapahtumasunnuntait saavat jatkoa myös tänä vuonna. Lappeenrannan linnoituksen kesäteatterilla ja Pusupuistossa tapahtuu 13.8.–3.9.

Rajan Nuoret_Jorma Kallio_370x246.jpg
7.8.2017

Lappeenrannan kaupunki täyttää 368 vuotta ja kaupungin syntymäpäivää vietetään Lappeenrannan linnoituksessa perjantaista sunnuntaihin 11.–13.8.2017. Tapahtuma levittäytyy koko linnoituksen alueelle näyttelyineen, työpajoineen ja esityksineen.

Vanhankaupungin päivät_Lappeenrannan kaupunki_370x246.jpg
4.8.2017

Englannin kansallisbaletin nuoret tähtitanssijat Katja Khaniukova ja Cesar Corrales ovat kiertäneet koko kesän maailmaa esiintyen vierailu- ja gaalanäytöksissä. He saapuvat ihastuttamaan yleisöä myös Lappeenrannan Balettigaalaan 25.–26.8.2017.

Cesar Corrales foto Dasa Wharton_370x246.jpg
Kaikki uutiset