Satama

Lappeenrannan kaunis satama-alue alkaa Rantapuistosta eli Kasinon puistosta ja jatkuu aina Suomen suurimmalle Hiekkalinnalle ja Myllysaareen. Upea rantaraitti seuraa Kaupunginlahden rantaa matkustajasataman ohi.

Voit pulahtaa uimaan Myllysaaren uimarannalla tai kuluttaa aikaa leppoisasti loikoillen Halkosaaren kärjessä keskellä sataman sykettä. Kesäisin Satamatorilla voi nauttia paikallisia erikoisuuksia vety- ja atomi-lihapiirakoita, nauttia elävästä musiikista sekä ihastella Saimaan näkymiä. Wall Street Journal -lehti nimesi Saimaan maailman viiden kauneimman järven joukkoon. Lappeenranta tarjoaa upeat purjehdus- ja veneilymahdollisuudet.

Koettavaa satamassa

Saimaa ja sen valloitus alkaa Lappeenrannan satamasta

Lappeenrannan matkustajasatamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle ja Ilkonsaari-skiittasaarelle. Myös tilausristeilyt ovat mahdollisia. Vietä hetki tai koko päivä Saimaalla!

Karelia Lines m/s Camilla
Saimaan Risteilyt m/s Saimaa Margareta
Tilausristeilyt  Wooddream

Hiekkalinnan alueella toimii kesäisin myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, välinevuokrauspiste Saimaan valloitukseen ja Pomppulinnamaailma. Myös takuulähtöinen viikko-ohjelma tarjoaa aktiviteetteja moneen lähtöön. 

Hiekkalinna

Lappeenrannan Hiekkalinna on ihastuttanut satamassa jo vuodesta 2004 alkaen. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain, ja upean Hiekkalinnan veistämiseen käytetään miljoonia kiloja hiekkaa. Viihtyisän koko perheen keitaan palvelutarjonta on kasvanut alueelle tulevalla Pomppulinnamaailma pop-up-huvipuistokokonaisuudella. Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu jälleen 1.6.2024.  Hiekkaveistosten kantaa vuonna 2024 nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän. Hiekkalinna on avoinna elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka. Lue lisää 

 

Lappeenrannan viikko-ohjelma tarjoaa monenlaista tekemistä takuulähtöisten aktiviteettien parissa. Viikko-ohjelma käynnistyy juhannuksen aikaan ja kestää elokuuhun. Viikko-ohjelma sisältää: melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, keruutuoteretkiä ja bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Kaikki aktiviteetit ovat matalankynnyksen periaatteella, eli aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla. Aktiviteeteissa on aina mukana alusta loppuun ammattitaitoinen opas. Aktiviteeteilla on säävaraus.

 

Lue lisää

Kesäkonserttiperinne juontaa juurensa Uudenmaan Rakuunarykmentin Soittokunnan 1800-luvun loppupuolella järjestämiin puistokonsertteihin. Konsertteja on järjestetty lähes yhtäjaksoisesti yli sadan vuoden ajan.

Kesä avataan 1.6.2024 alkaen ja Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen satamatorilla, kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla. Lue lisää

Sataman tapahtumat

Kesän tapahtumakauden päättää Lappeenrannan satamassa järjestettävä koko perheen kulttuuritapahtuma Sataman Valot. Tunnelmallisen iltatapahtuman aikana voi nauttia elävästä tulesta, musiikista, kulttuuri- ja taidetarjonnasta sekä veneiden valoparaatista.

Satamassa järjestetään myös markkinoita, kuten Kansainväliset Suurmarkkinat ja perinteiset Kalamarkkinat. Voit myös bongata ratsukoita sataman alueella ja linnoituksessa heinäkuussa ja elokuun ensimmäisellä viikolla.

Katso kaupugin ajankohtaiset tapahtumat täältä!

Kaunis Veera -patsas

 

Kotkalainen kuvanveistäjä Markku Hirvelä toteutti patsaan hahmon Tatu Pekkarisen laulelman ja sen pohjalta Ville Salmisen 1950 ohjaaman elokuvan ”Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta” -tarinaan perustuen. Veistoksen tilasi lappeenrantalainen liikemies Ossi Vilhu, ja kaupunki otti lahjoituksen vastaan 7.8.2020 järjestetyssä paljastustilaisuudessa tarinan syntysijoilla Saimaan rannalla, Lappeenrannan satamaan vievällä lehmuskujalla.  

Kaunis Veera on ensimmäinen puhuva patsas Lappeenrannassa. Veeran tarinaa voi käydä kuuntelemassa Arilyn-sovelluksen avulla.

Lue lisää

Karhusaaren laavu.

Retkitulilla kaupunkia katsellen

Lappeenrannan kaupungin edustalla, noin 1 km vesimatkan päässä satamasta sijaitsee  ympärivuotinen saariretkikohde Karhusaari. 

Kesällä saarelle pääsee satamasta lähtevällä vesibussilla sekä veneellä, kanootilla ja kajakilla, joita voit vuokrata Hiekkalinnan alueella sijaitsevasta välinevuokraamosta. Talvella riittävän paksun jääpeitteen aikaan Kaupunginlahdelta pääsee Karhusaaren laavulle kävelyreittiä pitkin.

Lue lisää 

Satama talvella

Talvisin jään ollessa tarpeeksi paksu kaupunginlahdelta pääsee hiihtolatuja ja kävelyreittiä pitkin lähisaariin, kuten Karhusaareen ja Mikonsaareen. Satamassa jäällä on myös napakelkka. Alue on kaikkien käytössä, eikä käytöstä peritä maksua. 

Myös talvella järjestetään paljon tapahtumia, kuten Sataman iltatulet, jolloin tuhannet lyhdyt valaisevat talvi-iltaa satamassa.