Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulottuu myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Saimaa Cycle Tour 2022 poljetaan 8.-9.7.2022.

Tapahtuman tarkempi aikataulu ilmoitetaan keväällä 2022 saimaacycletour.com 

 

Tekemistä pyörällä

Pääreitistöä liki 100 kilometriä

 

Lappeenrannan seudulla on upeita pyöräilyreittejä Saimaan maisemissa. Pääpyöräilyreitit on varustettu välimatkoista kertovilla opasteviitoilla, ja reittien varrella sijaitsevien liikennemerkkien tolppiin on teipattu värinauhoja osoittamaan, että reitti jatkuu.

Saimaan Saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti on perinteinen ja suosittu pyörämatka Kyläniemen kautta eteläisen Saimaan alueella.

Reitti on noin 157 km ja siihen kannattaa varata aikaa useampi päivä (vähintään 2-3 päivää), sillä nähtävää on paljon. Reitin varrella on mm. useita Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteita.
Reitillä voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.

Reitin esitteen löydät täältä.

Lue lisää Saaristoreitistä

Talvella pyöräily – miksi ei?

Lappeenranta on erinomainen pyöräilykaupunki, niin kesällä kuin talvellakin, jossa panostetaan kestävään liikuntaan.  Kaupungin pyöräreitistä pidetään huolta myös talvella ja suurimpana osana talvipäivistäkin pyörätiet ovat aurattuja ja hiekoitettuja Lappeenrannassa. Pimeyttäkin ei tarvitse pelätä, kun pyörässä on asianmukaiset valot niin edessä kuin takana ja pyöräilijällä itsellään heijastimet.

Lappeenrannasta löytyy myös talvella ohjattuja pyöräretkiä. Lue lisää Saimaan Palju sivulta

Voit vuokrata myös pyörän ja nauttia talvisista Saimaan maisemista omatoimisesti.