Kansainvälinen opiskelukaupunki

Korkeatasoinen koulutus, kansainvälinen ilmapiiri ja ihmisläheinen ympäristö tekevät Lappeenrannasta ainutlaatuisen opiskelupaikan.

Skinnarilan kampus on Suomen kansainvälisin korkeakoulukampus. Sen muodostavat Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto (LUT) ja LAB-Ammattikorkeakoulu. Upeassa miljöössä  opiskelu on viihtyisää. Skinnarilan henki on oleellinen osa Lappeenrannan identiteettiä.

Kansainvälisiä kohteita

Skinnarilan kampus

Skinnarilan kampuksella opiskelee liki 8000 nuorta ja aikuista korkeakouluopiskelijaa, ja koko länsialueen asukasluku on kaikkiaan 18 000. Kampusalue sijaitsee Saimaan rannalla, Skinnarilan Vapaavaltiossa, kuten opiskelijat ovat alueen nimenneet. Kaikki opetukseen käytettävät tilat ja useimmat opiskelijan kaipaamista päivittäisistä palveluista sijaitsevat saman katon alla. Matkaa keskustaan on noin 7 km. Busseja keskikaupungin ja kampuksen välillä kulkee vartin välein, ruuhka-aikana jopa 5-10 minuutin välein.

Lappeenrannasta valmistuneet opiskelijat muistelevat lämmöllä kampuksen ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, Skinnarilan henkeä, vielä vuosien ja vuosikymmentenkin kuluttua.


Kansainvälisesti hengittävä

Korkeakoulut ovat kaupungille ja alueen elinkeinoelämälle tärkeitä, ja opiskelijat ovat oleellinen osa kaupungin identiteettiä. Opiskelijatapahtumat näkyvät ja kuuluvat myös keskikaupungilla. Pelkästään yliopiston opiskelijat edustavat 67 eri kansallisuutta, mikä entisestään piristää muutenkin kansainvälisesti hengittävän kaupungin ilmapiiriä.

Open Your Mind!

LUT:lle on ominaista ketterä yhdessä tekemisen meininki ennakkoluulottomalla open your mind -asenteella. Yliopisto oli edelläkävijä yhdistäessään tekniikan ja talouden jo vuonna 1969. LUT kuuluu maailmaan 300 parhaan yliopiston joukkoon THE-ranking mukaan. Yliopisto tarjoaa koulutusta kauppatieteissä ja tekniikassa. LUT:sta valmistuneet työllistyvät omalle alalleen vaativiin ja hyvin palkattuihin tehtäviin sekä kotimaassa että kansainvälisillä työmarkkinoilla.
LUTin verkkosivut

Käytännön kansainvälisyyttä

LAB-ammattikorkeakoulussa on 3000 opiskelijaa, joista yli 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Koulu tarjoaa opiskelijoille erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistyä. Kaikilla on myös mahdollisuus lähteä vaihtoon ulkomaille, joko opiskelemaan tai harjoittelujaksoille. Opiskeluun kuuluu myös työelämän jaksoja ja projekteja. Yhteistyö alueen yritysten ja muiden toimijoiden kanssa on tiivistä.

Tutkimus- ja kehitystyön keskiössä on ihminen ja ajatus siitä, että vain aidot tarpeet synnyttävät innovaatioita. Koulutus keskittyy asiakas- ja käyttäjälähtöisyyteen, kansainvälisyyteen, teknologiainnovaatioihin ja uuden sukupolven liiketoimintaan.

Technopolis Skinnarila

Korkeakoulujen tuntumassa sijaitsee Technopolis Skinnarila, joka palvelee yrittäjiä toimitiloihin, liiketoimintaan ja työvoimaanliittyvissä asioissa. Alueelle on keskittynyt muun muassa korkean teknologian yritystoimintaa. Korkeakouluissa ja läheisissä teknologiayrityksissä työskentelee noin 200 kaupunkilaista.