Kulttuuriloma Lappeenrannassa

Lappeenranta tarjoaa tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! Kaupungin suosituimmista kohteista, tapahtumista ja nähtävyyksistä koottu lista on oiva apu kulttuurinystävälle.

 

Nähtävyydet ja historia

Lappeenranta on kasvanut itäisen ja läntisen kulttuurin rajalla jo vuosisatoja. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649. Historia elää edelleen kaupungin vanhimmassa osassa Linnoituksessa.

Kaupunki on nyt moderni matkailukaupunki. Vanhaa on silti haluttu säilyttää. Muun muassa useimmat museot ja pari majoitusliikettäkin toimivat entisöidyissä rakennuksissa, jotka ovat erityisen mielenkiintoisa etenkin rakennusperinteen vaalimisesta kiinnostuneelle.

Lue lisää nähtävyyksistä ja historiasta

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle, Ilkonsaari-skiittasaarelle ja Karhusaareen. Myös pienet tilausristeilyt ovat mahdollisia.

Lue lisää risteilyistä

Draama- ja kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa törmää kulttuuriin kuljeskellessa vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Valtaosa kaupungin museoista löytyy Linnoituksesta ja sen lähettyviltä. Linnoituksen ja sataman alueella ratsastavat myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat rakuunaratsukot

Keskustassa sijaitseva Raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Nostalginen rakennus on myös Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeenrannan Matkailuoppaat ry järjestää ryhmille opastettuja kierroksia raatihuoneella ja muualla Lappeenrantaa.

Kesän 2024 kävely- ja draamakierrokset

”Tarinoita Lehmusten kaupungista” 

Matkalla Kauppatorin vetykioskeilta satamaan kuulet monenlaisia juttuja entisaikojen elämästä ja ihmisistä, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin ja vaikuttavat nykyaikanakin. Lippuja myynnissä kaupungin matkailuneuvonnassa.
Suomenkieliset kierrokset tiistaisin 25.6., 9.7., 16.7. ja 23.7. klo 17.00.
Englanninkieliset kierrokset tiistaisin 6.8., 13.8., 20.8. klo 17.00

Kierroksen kesto 1 h, lähtöpaikka Lappeenrannan Kauppatori.

”Elämää Lehmusten kaupungissa” 

Keskustan draamakierroksella kaupungin oma kirjailija Laila yhdistelee muistojaan ja historiaa. Paljon on ehtinyt tapahtua ja monenlaisia henkilöitä on elänyt ja vieraillut kaupungissa ja joitakin heistä kierroksella kohdataan. Lippuja myy Lappeenrannan Matkaoppaat ry.
torstaisin 27.6.,4.7., 11.7.,18.7., 25.7. ja 30.7. klo 17.00

”Vanhan kaupungin elämää” – draamakierros Linnoituksessa.

Leipuri Lempi tuntee Linnoituksen kuin oman taikinansa ja hänen kanssaan kohdataan kaupungin syntysijoilla henkilöitä ja muistoja menneisyydestä - niin hyviä kuin huonojakin. Mielessä voi tuntea niin suklaan tuoksun kuin lannan hajun. Lippuja myy Lappeenrannan Matkaoppaat ry.
maanantaina 17.6. klo 17 

Kaikkien kierrosten hinta on 15 euroa/lippu

Kesäteatteria Linnoituksessa ja Ruustinnan pihamaalla

Kesällä 2024 Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään  romanttinen komedia, Pave Maijasen musiikilla rytmitetty musiikkinäytelmä "Lähtisitkö?" jossa päätähtenä toimii Suomen juhannus! 

Teatteri sijaitsee Lappeenrannan linnoituksen vallien lomassa, linnoituksen porttien ja Pusupuiston välissä. Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Lue lisää

Kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsee historiallinen Vanha Pappila, jossa toimii Pehtoorintuvan kesäkahvila sekä kesäteatteri. Kesällä 2024 teatterin lavalla nähdään mm. Taidekoulu Estradin teatteriesitys "Hölmöläiset" ja sirkusesitys "Karkurit". Lue lisää Estradin esityksistä täällä. Pappilan lavalla nähdään myös RATA-ryhmän kauhukomedia "Jättilaismansikoiden hyökkäys" joka kertoo tarinaa joutsenolaisesta mansikkatilasta. Lue lisää täältä.

Kesäkonsertit ja 375-vuotisjuhlat

Lappeenrannan perinteisiä kesäkonsertteja kuullaan jälleen satamatorilla, Kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla! Kesän aikana lavoilla nähdään lähes 100 paikallista orkesteria, yhtyettä, kuoroa ja paljon muita esiintyjiä.

Tutustu kesäkonserttien kattaukseen täällä!

Lappeenrannan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta, ja sen kunniaksi järjestämme Lappeenranta 375 -juhlaviikot, jotka pitävät sisällään suuren juhlapäivän 10.8. Luvassa on mm. Humppafestivaalit, rakuunahevosten kulkue ja musiikkia!

Tutustu 375-vuotisjuhlien ohjelmaan täällä!

Lappeenrannan City

Lappeenrannan kompaktin keskustan eli Cityn kävelykatujen varsilla olevat kauppaliikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat helposti saavutettavia.

Kaupungin viihtyisässä keskustassa yhdistyy uusi ja vanha, puu ja teräs, lehmukset, puisto ja kivetykset. Lappeen Marian kirkko lepää uutuutta hehkuvan Marian aukion laidalla aivan kaupungin ytimessä. Keskustan museot ja muistomerkit ohjaavat matkalle rajakaupungin historiaan.

Keskustan parkkihalleissa on runsaasti tilaa autolla saapuville.

Lue lisää