Tervetuloa Lappeenrantaan!

Lappeenrannan kaupunki on voittanut Euroopan vihreimmän kaupungin eli European Green Leaf 2021 -tittelin Euroopan komission järjestämässä kilpailussa. Luonto ja vihreät arvot ovat toimintamme keskiössä ja pidämme huolta Saimaan upeasta vesistöstä. Voit tutustua uusiin Saimaan Geoparkin kohteisiin Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumissa, Hiekkalinnan kupeessa, ja aloittaa Saimaan valloituksen suoraan satamastamme. 

Kaupunkimme on ollut idän ja lännen kulttuurien kohtauspaikka kautta aikojen. Lappeenranta sai kaupunkioikeudet 1649, sekä ruotsalainen että venäläinen vaikutus näkyy ehkä parhaiten kaupungin vanhimmassa osassa, linnoituksessa. Kaupunki on nykyään moderni matkailukaupunki ja hyväntuulisesta Lappeenrannasta löydät viehättäviä tutustumiskohteita ja elämyksiä ympäri vuoden.  

Matkailuvinkkejä

Esittelyssä Lappeenranta

Lisää kohteita

Tule etätöihin Lappeenrantaan

Tule etätöihin Lappeenrantaan ja nauti vapaa-ajalla loistavista harrastusmahdollisuuksista Saimaan rannalla kauniiden maisemien ympäröimänä.

Lappeenrantaan on helppoa tulla junalla, bussilla tai omalla autolla. Pääkaupunkiseudulta Lappeenrantaan ajaa vain 2,5 tunnissa (etäisyys on noin 230 kilometriä) ja junalla jopa kahdessa tunnissa. Helsingistä Lappeenrantaan kulkee useita vuoroja päivässä, matka taittuu nopeasti ja olet perillä ennen kuin huomaatkaan.

Lue lisää