Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa törmää kulttuuriin kuljeskellessa vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Linnoituksen ja sataman alueella ratsastavat myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat rakuunaratsukot

Keskustassa sijaitsee myös Raatihuone, joka on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Nostalginen rakennus on myös Suomen vanhin, nykypäivään asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeen Vanhan pappilan alueella Galleria Pihatossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin historiallisessa miljöössä.

Kulttuurikierroskohteita

Lappeenrannan linnoitus, kaupungin yksi suosituimmista matkailukohteista, tarjoaa kävijöilleen runsaasti historiaa sekä vuodesta toiseen järjestettäviä tapahtumia. Linnoituksessa sijaitsevat museot, ortodoksinen kirkko ja käsityöläisten puodit. Alueeseen voi tutustua omatoimisesti seuraamalla Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolkua.  Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km, ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.

Raatihuone

Vuonna 1829 valmistunut Lappeenrannan Raatihuone on Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Se oli valmistuttuaan kirkon ohella Lappeenrannan ensimmäinen julkinen rakennus. Vuonna 1940 pommituksissa vaurioitunut Raatihuone on korjattu lähes entisen väriseksi. Sisustuksessa on käytetty osittain alkuperäisiä kunnostettuja, yksittäisiä kalusteita ja valaisimia.

Lappeenrannan raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista.  Raatihuoneella on tanssittu, juhlittu häitä, otettu vastaan uutta vuotta ja edustettu kaupunkia.

Lue lisää

Oppaan johdolla kaupunki tutummaksi

Lappeenrannan Matkailuoppaat ry järjestää tilauksesta perus- ja teemakierroksia ympäri vuoden räätälöiden kierroksia myös ryhmän toiveiden mukaan.

Lisätiedot ja varaukset lproppaat.fi

Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku

Linnoituksen ympäri kiertävä luonto- ja kulttuuripolku on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.


Linnoitusta voi kutsua Lappeenrannan kantakaupungiksi, sillä tälle Saimaaseen työntyvän niemen rannoille alkoi tervakaupan myötä kehittyä pysyvä asutus 1500-luvulla, kenties jo aiemmin. Lappeenrannan Linnoitus on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista.

Lue lisää