Kulttuurikierroksia

Lappeenrannan keskustan kaupunkikuva on muuttunut paljon aivan muutaman vuoden sisällä. Museoiden ja historiallisen kohteiden lisäksi kaupunkiin kannattaa tutustua myös uuden arkkitehtuurin ja kaupunkikulttuurin näkökulmasta kahviloineen ja ravintoloineen. 

Rajakaupunki Lappeenranta on saanut myös uuden fiktiivisen sankarin – KRP:n rikostutkija Sorjosen TV-sarja Sorjosen mukaan. Tutustu kuvauspaikkoihin opastetuilla kierroksilla.

Kulttuurikierroskohteita

Kesäteatteri

Näytelmä Kari Tapiosta - Olen Suomalainen, Lappeenrannan kesäteatterissa 25.6. - 3.8.2019.

Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloneen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta.
Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Kesäteatterin katsomo on katettu.
Aivan kesäteatterin kupeessa on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä. Vilkas satama-alue ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista Katso kesäteatterin ohjelmisto ja näytösajat!

TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki, ja matkailuneuvontamme ohjaa sinut Bordertown -kuvauspaikkakierroksille.

Kuvauspaikkakierroksia on kaksi:
Sorjosen keskustan kierros: päähenkilöiden työpaikat.
Sorjosen satamakierros: Sorjosen rikospaikoilla.

Sorjosen suomenkieliset satamakierrokset järjestetään seuraavasti: pe 10.7., la 11.7., ti 14.7., to 16.7., ke 22.7., pe 24.7., ti 28.7., to 30.7., pe 7.8. ja la 15.8 klo 16-17. Lähtö Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta satamasta. Hinta: 15 €/henkilö, osallistujamäärä max 10/kierros. Kierroksilla tutustutaan suositun sarjan kolmen kauden tapahtumiin sekä Lappeenrannan historiaan.

Lue lisää Sorjosen kuvauspaikkakierroksesta

Kotiottelut

Sporttisempaan kulttuuriin kuuluvat jääkiekkojoukkue SaiPan kelta-mustapaitaiset pelaajat ja kannattajat. Kannustushuudot kuuluvat vierashalleissakin. Korisliigassa pelaava Catzin edustusjoukkue on ollut voittoisa jo useana vuonna.

Katso ottelut:

Saipan nettisivut

Catzin nettisivut