Kulttuurikierroksia

Lappeenrannassa kompastuu kulttuuriin käyskennellessä vanhan kaupungin linnoituksen miljöössä tai vehreässä keskustassa. Linnoituksen ja sataman alueella käyskentelevät myös kaupungin rakuunakulttuuria vaalivat perinneratsukot
Rajakaupunki Lappeenranta on myös legendaarisen Sorjosen TV-sarjan kotikaupunki ja kuvauspaikka kierroksille pääsee kesällä opastetuilla kierroksilla. Kesällä voit myös vierailla Raatihuoneella joka on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista. Heinäkuussa tiistaisin, matkailijoilla on mainio mahdollisuus päästä kurkistamaan tämän nostalgisen rakennuksen sisälle, joka on myös suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Lappeen Vanhan pappilan alueella Galleria Pihatossa voit tutustua vaihtuviin näyttelyihin ja historiallisessa miljöössä Ruustinnan pihamaalla, voit nauttia vuonna 2014 perustetun RATA-Ryhmän kesäteatteri esityksiä.
 

Kulttuurikierroskohteita

Lappeenrantaan voi tutustua myös kiertämällä kaupunkia katujunan kyydissä, jonka kyytiin pääsee Hiekkalinnalta. Vajaan tunnin kestävällä katujuna kierroksella näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, mm. historiallisen Rakuunanmäen, linnoituksen sekä kauniita Saimaan maisemia. 

Lappeenrannan linnoitus tarjoaa kävijöilleen runsaasti historiaa sekä vuodesta toiseen järjestettäviä tapahtumia, linnoitus on myös suosittu matkailukohde. Linnoituksessa sijaitsevat museot, Saimaan luontoa monipuolisesti esittelevä toiminnallinen Järvimaailma Saimaarium, ortodoksinen kirkko ja käsityöläisten puodit. Alueeseen voi tutustua omatoimisesti seuraamalla Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolkua.  Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.

 

TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki, ja matkailuneuvontamme ohjaa sinut Bordertown -kuvauspaikkakierroksille.

Sorjosen suomenkieliset satamakierrokset järjestetään kesäisin. Lähtö Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta satamasta. Hinta: 15 €/henkilö, osallistujamäärä max 10/kierros.

Kierroksella tutustutaan suositun sarjan kuvauspaikkoihin, sataman ja linnoituksen alueella. Kierros on suunniteltu Sorjosen Tv-sarjan katsojille ja faneille mutta kierrokselle ovat tervetulleita myös ne ketkä eivät ole sarjaa katsoneet.

Lue lisää

Raatihuone

Vuonna 1829 valmistunut Lappeenrannan Raatihuone on Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Se oli valmistuttuaan kirkon ohella Lappeenrannan ensimmäinen julkinen rakennus. Vuonna 1940 pommituksissa vaurioitunut Raatihuone on korjattu lähes entisen väriseksi. Sisustuksessa on käytetty osittain alkuperäisiä kunnostettuja, yksittäisiä kalusteita ja valaisimia.

Lappeenrannan raatihuone on yksi kaupungin upeimmista rakennuksista.  Raatihuoneella on tanssittu, juhlittu häitä, otettu vastaan uutta vuotta ja edustettu kaupunkia. Heinäkuussa tiistaisin,  teillä on mainio mahdollisuus päästä kurkistamaan tämän nostalgisen rakennuksen sisälle.

Lue lisää

Linnoituksen kävelykierros kaupunkioppaan johdolla

Kävelykierroksella tutustutaan Lappeenrannan vanhaan kaupunkiin, sen historiaan ja nykypäivään.

Hinta: 15 €/henkilö, 8 €/lapsi 4-15 v.

Takuulähdöt: to 1.7., to 8.7., to 15.7., to 22.7., to 29.7. ja  to 12.8.

Aika: klo 14.30 - 15.30

Lähtöpaikka: Scandic Patrian kulma (Kauppakadun ja Torikadun kulma), opastus päättyy matkustajasatamaan

Lue lisää

Katujuna

Lappeenrantaan voi tutustua myös kiertämällä kaupunkia katujunan kyydissä.

Vajaan tunnin kestävällä katujuna kierroksella näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, mm. historiallisen Rakuunanmäen, linnoituksen sekä kauniita Saimaan maisemia.

Katujunakierros lähtee ja palaa Hiekkalinnalle, kyydistä voi halutessaan jäädä reitin varrella.

Valitettavasti lemmikkieläimet eivät ole sallittuja katujunassa.

Asiakaspaikkoja on rajoitetusti, lippuja myydään vain Hiekkalinnan infosta!

 

 

 

Lue lisää

Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku

Lappeenrannan kaupunki sai uuden opastetun virkistysreitin, kun Linnoituksen luonto- ja kulttuuripolku avautui toukokuussa 2020. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua. Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.
Linnoitusta voi kutsua Lappeenrannan kantakaupungiksi, sillä tälle Saimaaseen työntyvän niemen rannoille alkoi tervakaupan myötä kehittyä pysyvä asutus 1500-luvulla, kenties jo tätäkin aiemminkin. Lappeenrannan Linnoitus on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista.

Lue lisää