Kulttuurikierroksia

Lappeenrannan keskustan kaupunkikuva on muuttunut paljon aivan muutaman vuoden sisällä. Museoiden ja historiallisen kohteiden lisäksi kaupunkiin kannattaa tutustua myös uuden arkkitehtuurin ja kaupunkikulttuurin näkökulmasta kahviloineen ja ravintoloineen. 

Rajakaupunki Lappeenranta on saanut myös uuden fiktiivisen sankarin – KRP:n rikostutkija Sorjosen TV-sarja Sorjosen mukaan. Tutustu kuvauspaikkoihin opastetuilla kierroksilla.

Kesäteatteri

Näytelmä Kari Tapiosta - Olen Suomalainen, Lappeenrannan kesäteatterissa 25.6. - 3.8.2019.

Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloneen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta.
Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Kesäteatterin katsomo on katettu.
Aivan kesäteatterin kupeessa on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä. Vilkas satama-alue ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista Katso kesäteatterin ohjelmisto ja näytösajat!

TV-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierros

Lappeenranta on tv:stä tutun Sorjosen kotikaupunki, ja matkailuneuvontamme ohjaa sinut Bordertown -kuvauspaikkakierroksille.

Kuvauspaikkakierroksia on kaksi:
Sorjosen keskustan kierros: päähenkilöiden työpaikat
Sorjosen satamakierros: Sorjosen rikospaikoilla
Sorjosen keskustan kierros lähtee IsoKristiinan matkailuneuvonnan edestä ja satamakierros Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta satamasta. Molemmat kierrokset kestävät noin tunnin ja maksavat 10 euroa. Syksyllä 2018 Suomessa näytetty Sorjosen toinen kausi kuvattiin Lappeenrannassa syksyllä 2017. Toisen kauden tuotanto on nyt kansainvälisessä levityksessä.


Lue lisää

Kotiottelut

Sporttisempaan kulttuuriin kuuluvat jääkiekkojoukkue SaiPan kelta-mustapaitaiset pelaajat ja kannattajat. Kannustushuudot kuuluvat vierashalleissakin. Korisliigassa pelaava Catzin edustusjoukkue on ollut voittoisa jo useana vuonna.

Katso ottelut:

www.saipa.fi

www.catz.fi