Ryhmille

Lappeenranta tarjoaa leppoisan ja kompaktin kokonaisuuden erilaisille ryhmämatkoille oli sitten kysymys kulttuurimatkasta tai kokousmatkasta. Majoituksen, ruokailun ja oheisohjelman järjestämiseen on runsaasti valinnanvaraan.

Matkaan voi sovittaa vaikkapa lyhyen risteilyn Saimaalle tai ulkomaan päiväristeilyn Viipuriin.

Sekä kaupungin matkailuneuvonta että asiakaspalvelukeskus auttavat mielellään suunnittelussa.

Tekemistä ryhmille

Teatterimatkat

Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee keskustassa suuren kauppakeskuksen yhteydessä, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä läheisyydessä. Saman katon alla sijaitsee myös yksi kaupungin monista hotelleista. Teatterin sijoittuminen kauppakeskukseen on ainutlaatuinen ratkaisu – teatteri on palannut juurilleen kansan keskelle.

Pelkästään teatteritilaankin kannattaa käydä tutustumassa. Teatterinjohtaja Timo Sokura kierrättää teatterissa ja ottaa ryhmiä vastaan mielellään. Teatteri on esteetön.

Tutustu teatterin ohjelmistoon täällä

Kesäteatteri

Näytelmä Kari Tapiosta - Olen Suomalainen, Lappeenrannan kesäteatterissa 25.6. - 3.8.2019.

Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloneen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta.

Teatteri on esteetön, ja siellä on kesäteatterikahvila. Kesäteatterin katsomo on katettu. 

Aivan kesäteatterin kupeessa on myös kolme kaupungin museota, ravintoloita, kahviloita, käsityöläisten myymälöitä. Vilkas satama-alue ravintolalaivoineen ja torikojuineen on vain kiven heiton päässä kesäteatterista. Katso kesäteatterin ohjelmisto ja näytösajat!

Risteilyt

Lappeenrannasta järjestetään risteilyjä

Saimaan kanavalle ja saaristoon (kesto 2 tai 3 tuntia)
Saimaan kanavan kautta viisumivapaasti Venäjän puolelle Viipuriin tai Pietariin.

Venäjän-risteilyt poikkeavat muusta Venäjän-matkailusta siten, että matkustajan ei tarvitse anoa viisumia Venäjälle, jos matkustus tapahtuu edestakaisin viisumivapaalla risteilyllä. Viisumivapaus koskee kaikkien maiden kansalaisia, joten voit ottaa myös ulkomaalaiset kesävieraasi mukaan risteilyille. Risteilyliput on varattava etukäteen.

Lue lisää risteilyistä

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää Matkaily- ja virkistysalue Rauhasta