Satamatori on lappeenrantalaisten kesäinen olohuone vety- ja atomikioskeineen. Satamaan on ankkuroitu ravintolalaivoja, joissa myös voi lounastaa ja istua nauttien Suomen kesästä. Satamatorin vierestä alkaa Hiekkalinnan alue ja toiseen suuntaan avautuu Kasinon ranta ravintoloineen. Kaupunginlahtea kiertäen pääset kätevästi Myllysaaren virkistysalueelle ja uimalalle.
Suomen suurin hiekkalinna on Lappeenrannassa. Yli 3 miljoonaa kiloa muuntuu aina uuden teeman mukaiseksi hiekkalinnaksi joka kesä.
Hiekkalinna oheispalveluineen, kuten karuselli, pikkujuna ym. on lasten ja isompienkin seikkailijoiden kestosuosikki.
Lappeenrannan maamerkki on vesitorni. Se seisoo Valtakadun päässä ja pukeutuu tunnelmalliseen valaistukseen auringon laskettua.
Talven pimeyttä pehmentää kaunis valaistus kaikilla kaupungin keskustan pääkaduilla.
Vuonna 1829 valmistunut Lappeenrannan raatihuone on Suomen vanhin nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Kaupungissa oli tuolloin vajaa tuhat asukasta.
Raatihuone on nykyisin kaupungin edustustilana ja on yleisölle avoinna erillisen aikataulun mukaan.
Kaupungin keskustan kupeessa sijaitseva urheilukeskus Kimpinen on ahkerassa käytössä. Yleisurheilukentän lisäksi alueella on tennis- ym. kenttiä sekä kuntopolku ja talvisin latu.
Kimpisellä järjestetään myös yleisurheilun Eliittikisasarjan päätöskilpailut.
Saimaan saaristoristeilyt, risteilyt Saimaan kanavalle tai kanavan kautta Viipuriin ovat rentouttavia minilomia. Risteilyalukset lähtevät matkustajasatamasta Kaupunginlahdelta.
Viisumivapaat risteilyt Venäjän puolelle Viipuriin on varattava muutama päivä ennen matkaa.