Suomen makein kesä

Lappeenrannassa vietät Suomen makeimman kesän! Lappeenranta täyttää 375 vuotta ja tarjoaa tapahtumaherkkuja kulttuurinnälkäisille ja kosolti maksutonta koettavaa lapsiperheille. Kaikki tämä kävelymatkan päässä toisistaan.

Nautiskellaan yhdessä, tervetuloa!

Kesäedut ja tarrapassi

Vietä unohtumaton kesäpäivä Lappeenrannassa, hyödynnä yritysten makeat kesäedut ja kerää tarroja tarrapassiin. Täydellä passilla saat pienen yllätyksen Hiekkalinnan (os. Satamatie 13 a) tai IsoKristiinan matkailuinfosta os. (Brahenkatu 5). Passeja voi noutaa 1.6. alkaen Hiekkalinnan ja IsoKristiinan matkailuinfosta!

Tutustu makeimpiin kesäetuihin!

Museot

Lappeenrannan linnoituksen museot ovat maksuttomia koko kesän ajan! Sukella suomalaiseen havumetsään ja eteläkarjalaiseen kulttuuriperintöön Etelä-Karjalan museossa, nauti ruoka-aiheisesta taiteesta Lappeenrannan taidemuseossa, perehdy kotimaisen ratsuväen vaiheisiin Ratsuväkimuseossa ja osallistu monipuolisiin tapahtumiimme.

Tutustu museoiden tarjontaan!

Huippusuosittu Hiekkalinna

Hiekkalinna avautuu yleisölle jälleen 1.6.2024! Tämä lapsiperheiden suosikkikohde jo toisessa polvessa kantaa tänä vuonna nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän

Hiekkalinnalta löydät kaikki ainekset kesäisen päivän viettoon! Mahtavien hiekkaveistosten lisäksi alueelta löytyy mm. välinevuokrauspiste, josta voit vuokrata esimerkiksi pyöriä ja SUP-lautoja, kiertoajelubussi sekä Pomppulinnamaailma.

Tutustu Hiekkalinnaan ja sen oheistoimintoihin!

Lappeenranta 375 -juhlaviikot

Lappeenranta juhlii 375-vuotissyntymäpäiviään isosti koko elokuun ajan! Syntymäpäiväjuhlissa kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille lappeenrantalaisuutta, paikallista osaamista ja yhdessä tekemisen henkeä. Festivaalihenkisillä juhlaviikoilla on ohjelmaa kaikenikäisille.

Tutustu juhlaviikkojen ohjelmaan!

Fazerin myymälä

Fazerin myymälä palvelee Lappeenrannan satamassa sijaitsevassa 1900-luvun alussa rakennetussa punatiilirakennuksessa. Myymälän valikoiman ytimenä tulevat olemaan paikallisesti valmistettavat tuotteet.

Lue lisää Fazerin myymälästä!

Tapahtumaherkut moneen makuun

Perinteiset kesäkonsertit ja muut kesän klassikot ja uudet tuttavuudet vievät mennessään. Lappeenrannan tapahtumakalenterin avulla löydät kaupungin tapahtumat, taidenäyttelyt ja konsertit helposti!

Tutustu kesän tapahtumatarjontaan!

Risteilyt Saimaalla

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman risteilyä Saimaan saaristossa tai historiallisella kanavalla? 

Alle 14-vuotiaat risteilevät tänä kesänä ilmaiseksi M/S Camillalla!

Tutustu risteilytarjontaan!

Lappeenranta tutuksi kiertoajelubussin kyydissä

Noin 40 minuuttia kestävällä kiertoajelulla näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat.

Tutustu tarkemmin!

Kulttuuriloma Lappeenrannassa

Lappeenranta on täynnä tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! 

Kokoa ainekset kulttuurilomaan!

Kesälomavinkit lapsiperheille

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia. Kauniin Saimaan äärellä riittää koettavaa niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä.

Tutustu vinkkeihin!