Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia. Kauniin Saimaan äärellä riittää koettavaa niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä. Myös kaupungin 375-juhlaviikot tuovat kulttuuria, hupia ja iloa lapsille. Lue lisää täältä.

Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit, joissa riittää puuhaa monenikäiselle lapselle ja nuorelle. Myös aikuisten viihtyvyys on taattu! Historiallinen linnoitus ja Suomen pisin rantabulevardi ovat ainutlaatuisia koko perheen vierailukohteita.

Koko perheen Hiekkalinna

Koko perheen kesäkohde Hiekkalinna Lappeenrannan satamassa ilahduttaa kävijöitä jälleen 1.6.-25.8. Upeisiin hiekkaveistoksiin käytetään miljoonia kiloja hiekkaa, ja tänä kesänä Hiekkalinna kantaa nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän. Hiekkalinnalla on miljoonia kiloja hiekkaa, joka näyttäytyy aina uudenlaisena, sillä samaa rakennushiekkaa hyödynnetään vuosittain uudelleen. Näin toteutamme Vihreän Lappeenrannan kaupunkistrategiaa pieneltä osaltamme. Hiekkalinnan alue on auki päivittäin klo 9-21.

Valloita Saimaa, hyppää kiertoajelubussiin ja herkuttele!

Hiekkalinna on osa sataman ja linnoituksen aluetta, jossa kaikki viihtyvät. Satama-alue tunnetaankin kesäisin matkailijoiden palvelukeskittymänä ja paikallisten olohuoneena. Hiekkalinnan alueella on myös lukuisia aktiviteetteja, kuten Pomppulinnamaailma pomppulinnoineen ja karuselleineen. Välinevuokrauspisteeltä voit myös vuokrata välineet Saimaan valloitukseen, kuten kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Takuulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma tarjoaa monipuolista opasvetoista tekemistä Saimaan kauniissa luonnossa. Kaupungin matkailuneuvonta palvelee myös alueella.

Uutuuksina Hiekkalinnan alueella ovat Fazerin tehtaanmyymälä, sekä kiertoajelubussi. Kiertoajelubussi vie sinut n. 40 minuutin retkelle ympäri Lappeenrantaan ja kuulutusten avulla voit tutustua kaupungin värikkääseen historiaan. Katubussin merkatuilla pysäkeillä voit jäädä pois kyydistä tutkiaksesi ympäristöä ja hypätä taas seuraavan bussin kyytiin. Alle 6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Lue lisää Pomppulinnamaailmasta

Lue lisää Hiekkalinnasta

Lue lisää kiertoajelubussista

Risteilyt

Mitä kesäreissu Lappeenrantaan olisikaan ilman kanava- tai illallisristeilyä Saimaan saaristossa? 

Lappeenrannan satamasta pääsee risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle sekä läheiselle Karhusaaren virkistysalueelle.

Lue lisää risteilyistä

Elämys- ja perhepuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala, loiva ja lapsiystävällinen hiekkaranta-alue ja runsaasti viheralueita. Lisäksi sieltä löytyvät myös beach volley- ja padel -kentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, isommat nauttivat parkour-radalla. Myös lemmikit viihtyvät alueella, sillä pelikenttien takana sijaitsee koirapuisto, jossa karvaiset ystävät voivat vilvoitella itseään Saimaassa.

Lue lisää Myllysaaresta

Tekemistä lapsiperheille kesällä