Pysäköinti Lappeenrannassa

Lappeenrannan keskustan alueelta löytyy runsaasti pysäköintitilaa, ja se on useimmiten lämpimässä hallissa maan alla. Yleisistä maksullisista pysäköintipaikoista Lappeenrannassa vastaa Williparkki Oy, jolla keskustassa kolme pysäköintitaloa: P-City, P-Pormestari ja P-Tori.

Myös keskustan kauppakeskukset tarjoavat asiakkailleen maksullista paikoitustilaa.

Pysäköintitalot

P-City on Williparkin uusin pysäköintitalo ja sijaitsee aivan Lappeenrannan ydinkeskustassa, Marian aukion alla. Sisään- ja ulosajo tapahtuu Kirkkokadulta. Katso lisää

P-Pormestari on uudenaikainen maanalainen pysäköintitalo Vapaudenaukion alla. Sisään- ja ulosajo tapahtuu joko Valtakadulla (Maakuntakirjaston vieressä) tai Villimiehenkadulla sijaitsevaa ajoluiskaa pitkin. Katso lisää

P-Tori sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Kauppatorin laidalla. Sisään- ja ulosajo pysäköintitaloon tapahtuu Snellmanin- tai Lappeenkadulla sijaitsevaa ajoluiskaa pitkin. Katso lisää

Lisää tietoa verkkosivulta: Williparkin verkkosivut

Kauppakeskuspaikoitus

Kauppakeskus Isokristiinassa on parkkipaikkoja 550, 4:ssä kerroksessa. Helpoin tapa ajaa IsoKristiinan parkkihalliin on Lappeenkatu 7 kohdalta Hietalankadun ohjatusta valoristeyksestä. Toinen sisäänajo on Brahenkatu 3 kohdalta. Pysäköinti maksaa 1,50€/h; ensimmäinen alkava 20min 0,50€ ja seuraavat 20 min 0,50€ ja toimii lipukkeella. Lähtiessä kauppakeskuksesta pysäköinti maksetaan maksuautomaateilla tai ulosajopuomilla. Maksuvälineinä hallissa toimivat käteinen sekä debit-, credit- tai electron-kortit. Puomeilla maksaminen tapahtuu vain luottokorteilla. 

Kauppakeskus Gallerian pysäköintihalliin pääsee Kirkkokadulta. Sunnuntaisin ilmainen paikoitus klo 12-16. 

Kauppakeskus Armada tarjoaa asiakkailleen 2 tuntia ilmaista paikoitusaikaa kattoparkissa.

Sataman ja kaupunginlahden alueen ilmainen paikoitus

Sataman ja Linnoituksen tuntumassa löytyy ilmaisia parkkipaikkoja mm. Kristiinankadun varrelta. Kesäisin aivan Hiekkalinnan vieressä on ilmaisia parkkipaikkoja. Ilmaisia parkkipaikkoja löytyy myös hieman lähempää Satamaa, ns. hiekkaparkkeja, joita monet risteilemään lähtevät hyödyntävät.

Mihin pysäköidä kaupungilla, kun olen menossa:

Kävelykatu Oleksille
• Ainonkadulla ja sen lukuisilla poikkikaduilla on peräti 183 maksutonta pysäköintipaikkaa.
• Junaradan toiselta puolelta Lönnrotinkadulta löytyy 134 ilmaista parkkiruutua lisää.
• Talviaikaan Sataman ja Linnoituksen tuntumassa on 160 maksutonta paikkaa.

Kauppatorille
• 87 maksutonta pysäköintipaikkaa odottaa Lönnrotinkadulla, Marjankadulla ja Yrjönkadulla heti junaradan toisella puolella.

Kaupungintalolle
• Kaupungintalon alla ja sen viereisessä pysäköintihallissa on muutamia kiekkopaikkoja.
• Kauppakadulla kauppakeskus Gallerian vieressä on 11 yhden tunnin kiekkopaikkaa.

Kirjastoon (Kauppakeskus IsoKristiinassa)
IsoKristiinan parkkihalli.
• Koulukadulla, Kimpisenkadulla ja Raastuvankadulla on 47 maksutonta autopaikkaa. 

Kaupunginteatteriin
• Helpoin tapa autoilevalle teatterivieraalle on ajaa IsoKristiinan lämpimään parkkihalliin suoraan tasolle P3=Teatteriparkki. Sieltä pääsee hissillä suoraan ylimpään kerrokseen (3. krs) Lappeenrannan kaupunginteatteriin.
• IsoKristiinan lämpimään parkkihalliin ajetaan Lappeenkadulta Hietalankadun kohdalla olevasta valo-ohjatusta risteyksestä. Toinen sisäänajo IsoKristiinan parkkihalliin on Brahenkatu 3 kohdalta.
Osoite navigaattoriin: Lappeenkatu 7, Lappeenranta.
• Esitykseen tulevat teatterin asiakkaat saavat IsoKristiinan parkin erikoishintaan, 1 euro tunti (norm. 1,50 e/h). Etuhinnalla voi parkkeerata maksimissaan 3 tuntia. Kertakäyttöisen parkkilipukkeen saa teatterilippua vastaan teatterin ovilipunmyynnistä.
Saattoliikenne: Taksit ja tilausbussit Kaivokatu 5 sisäänkäynnille. Tilauslinja-autoille on pysäköintitilaa Kaivokadun varrella.