Hiekkalinna

Let’s Play!

Hiekkalinna on avoinna 5.6.–29.8.2021 klo 10-21

Lappeenrannan Hiekkalinna on ihastuttanut satamassa jo 17.kertaa, vuodesta 2004 alkaen. Teemat ovat vaihdelleet vuosittain ja upean Hiekkalinnan veistämiseen käytetään miljoonia kiloja hiekkaa. Viihtyisän koko perheen keitaan palvelutarjonta kasvaa alueelle tulevalla Pomppulinnamaailma pop-up-huvipuistokokonaisuudella. Entistä aktiivisempi Hiekkalinna 2021 tulee rakentumaan pelien ja pelaamisen monipuolisen maailman ympärille. Hiekkalinna on katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki, ja kyytiin voit hypätä myös IsoKristiinan kauppakeskuksen kulmalta. Junalla kuljet kätevästi kaupungin halki, näet historiallisen Rakuunanmäen ja linnoituksen tai siirryt Myllysaaren perhepuiston ja uimarannan alueelle.

Tietoa Hiekkalinnasta

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, josta saa esitteitä, karttoja, ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista. Hiekkalinnan alueella palvelevat myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut.

Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, jotka edesauttavat matkailijoita tutustumaan ja yöpymään luonnossa. Kesällä Hiekkalinnalta on mahdollista lähteä melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalautta-yhdistelmäretkille sekä kalastamaan. Upeat Saimaa Geoparkin kohteet kuuluvat uusiin melontakohteisiin, ja kannattaa ensin tutustua Geopark – kohteisiin Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumissa, Hiekkalinnan kupeessa.

Voit myös ottaa kaupunkipyörän käyttöön ja lähteä tutustumaan Lappeenrantaan, Euroopan vihreimpään kaupunkiin!

Hiekkalinnan infopiste ja välinevuokraus ovat avoinna:

5.6. - 29.8.2021

Yhteystiedot

Satamatie 11, 53900 Lappeenranta
puh. 040 572 2224

Hiekkalinnaan liittyvää

Kävijöiden kommentteja

,,
Hiekkalinna on ehdoton nähtävyys kaiken ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen, lisäaktiviteetit maksullisia (teatteri, ruokailu...). Alue on pieni ja sen voi kävellä nopeasti läpi tai jäädä pitkäksikin aikaa ihailemaan taideteosten yksityiskohtia. Jos ei jaksa kävellen paikalle, kannattaa hypätä vaikka kaupunkijunan kyytiin, se pysähtyy aivan vieressä.
MaggieRaven, Pori
,,
Nämä hiekkalinnat on jotain aivan muuta mitä kuvittelin näkeväni. Kyseessä on enemmänkin hiekkalinnamaailma, ei vain yksi hiekkalinna. Lähellä on muutakin katseltavaa joten tähän ilmaiskohteeseen kannattaa poiketa ilman lapsiakin.
Ari S
,,
Lapset olivat ihmeissään että miten voi tehdä näin ison hiekkalinnan. Taitavasti rakennettu kohde. Oheistoimintaa oli myös paikan päällä.
tanjak32, Oulu