Talvikivaa Lappeenrannassa

Lappeenranta on erinomainen talvikohde kaikenikäisille.

Sekä kaupungin keskusta että Rauhan-Tiurun ympäristö tarjoaa aktiviteetteja niin sisällä kuin ulkonakin.

Talvisia rientoja voi harrastaa myös Myllymäen rinteessä, jossa on turvallista opetella laskettelua tai laskea pulkalla.

Sisäleikkeihin sopivia seikkailupaikkoja ovat vaikkapa Hoplop tai Angry Birds -aktiviteettikeskus.

 

Tekemistä Lappeenrannassa talvella

Linnoitus


Lähde seikkailemaan Linnoituksen alueelle. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua.

Tauluissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta. Linnoitusta kiertävällä luonto- ja kulttuuripolulla ulkoillessa voi oppia uutta tietoa Linnoituksen alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta.

Lappeenrannan linnoitus on muuten myös yksi kaupungin parhaista paikoista laskea pulkalla.

Lue lisää Linnoituksesta

 

Koko perheen Talvilinna

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen nousee tammikuussa koko perheen Talvilinna, jota ylläpidetään lumitilanteen ehdoilla maaliskuun loppuun saakka. Luminen talvi on siis edellytys sille, että Talvilinna voidaan avata. 
Talvilinna tulee olemaan lumiveistoksen ja neljän liukumäen yhtenäinen kokonaisuus. Lumiveistoksen aiheena on saimaannorppa. Veistos tulee sijaitsemaan Talvilinnan korkeimmassa kohdassa, ja sen alapuolella on neljä eritasoista mäenlaskupaikkaa, joiden suunta osoittaa Pikisaareen. Mäkikukkulalle pääsee kipuamaan portaita pitkin, ja paikalle tuodaan liukureita vapaasti käytettäviksi.
Veistos ja mäet myös värivalaistaan, ja Talvilinnan alueelle tuotetaan äänimaailmaa. Äänimaailman ja valaistuksen avulla pyritään luomaan arjesta poikkeavaa taianomaista tunnelmaa. Valaistuksella edistetään myös mäenlaskijoiden turvallisuutta.

Talvilinna linkittyy sijaintinsa ansiosta Karhusaaren suosittuun Geopark-retkeilykohteeseen ja niin ikään ympärivuotisesti kiinnostavaan läntiseen rantaraittiin. Myös sataman ja linnoituksen alueen ravintolat ja kahvilat palvelevat Talvilinnan kävijöitä. Suunnitelmissa on tuoda Talvilinnan alueelle myös erilaisia talvisia oheispalveluja asukkaille ja matkailijoille kuten lumikenkien, pilkkivälineiden ja läskipyörien vuokrausta viikonloppuisin.

Koiravaljakkoajelu


Lappeenrannan naapurissa Imatran Ukonniemessä voi viettää reippaan ulkoiluhetken koirien kanssa ja nauttia koiravaljakkoajelusta Taiga Activities kanssa.

Koiravaljakkoajelu on mahtava seikkailu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tule kokemaan ainutlaatuinen koiravaljakkoajelu ja samalla tutustumaan karvaisiin kavereihimme

Lue lisää aikatauluista 

 

Luistelu ja hiihto

Luistelu on kaikille sopivaa aktiivista hauskanpitoa ja siitä voi nauttia luistelukentillä ympäri kaupunkia.  Esimerkiksi Kimpisen, Voisalmen, Sammonlahden, Lauritsalan ja Vanhan kentän luistelukentät ovat päivittäin yleisökäytössä. Hiihto kehittää kuntoa monipuolisesti ja hiihtolatujakin löytyy riittävästi: Pappilanniemi, Lauritsala, Lentokenttä ja Maasotakoulu, Huhtiniemi, Myllymäki jne. Myös mm. satamasta pääsee hiihtämään Saimaalla vaikka Karhusaareen ja Mikonsaareen


Suksia saa muuten myös vuokrata Drakkar melonta- ja pyöräilypalveluilta. Lue lisä hiihto ja luistelukenttien kunnossapidosta lue tästä

 

Talvinen retkeily


Mikä voi olla parempaa kuin kävely talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä, kuppi kuumaa teetä tai kahvia nauttien.

Meillä on täällä upea Saimaan järviluonto ja retkeilymahdollisuudet.  Talvella kannattaa siis ulkoilla sekä retkeillä ja nauttia kauniista talvimaisemista: Saimaan rantoja myötäilevä Rantaraitti, Pappilanniemen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku, Harvinainen suoluontokohde – Hämmäauteensuo, Retkeilyreitit Myllymäen laskettelukeskuksen ympäristössä jne. Talvella pääsee satamasta jäätä pitkin Karhusaareenkin

 

Talvella pyöräily – miksi ei?

Lappeenranta on erinomainen pyöräilykaupunki, niin kesällä kuin talvellakin, jossa panostetaan kestävään liikuntaan.  Kaupungin pyöräreitistä pidetään huolta myös talvella ja suurimpana osana talvipäivistäkin pyörätiet ovat aurattuja ja hiekoitettuja Lappeenrannassa. Pimeyttäkin ei tarvitse pelätä, kun pyörässä on asianmukaiset valot niin edessä kuin takana ja pyöräilijällä itsellään heijastimet.

Lappeenrannasta löytyy myös talvella ohjattuja pyöräretkiä. Lue lisää Saimaan Palju sivulta

Voit vuokrata myös pyörän ja nauttia talvisista Saimaan maisemista omatoimisesti.  

Myllymäen laskettelukeskus

Myllymäen laskettelukeskus tarjoaa edullisesti hiihtovarusteiden vuokrausta ja hissilippuja. Ravintolasta saa myös pientä syötävää. Rinne soveltuu erityisesti lautailijoille. Myös loistavat ladut odottavat Myllymäessä hiihtäjiä. Myllymäki on mitä oivallisin pienille skimbaajille turvallisuutensa ja kokonsa puolesta.


Aivan pienille riittää jo pelkkä pulkkamäki, jollaisia löytyy niin Myllymäestä kuin Lappeenrannan keskustankin alueelta. Linnoituksen vallit tarjoavat upeat puitteet pulkkamäkeen.


Lue lisää Myllymäestä

 

Kulttuuria ympäri vuoden

Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja tarjoavat upeat puitteet nauttia lähes keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Lappeenranta on lähempänä kuin arvaatkaan, ja upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin ja rentoutumiseen ovat kaikki sitäkin lähempänä.
Olemme koonneet kulttuurista kiinnostuneiden suosituimmat kohteet, tapahtumat ja nähtävyydet, joista riittää ihmeteltävää. Nauti illallinen Saimaan äärellä ja maista huikopalana aitoa ja oikeaa perinneherkkua: vetyä tai atomia. 
Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Opiskelijakaupungin festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle. 

Lue lisää tapahtumista 

Kahvilat

Tiesitkö että Lappeenranta on myös Suomen virallinen kahvipääkaupunki ? Linnoituksen kärjessä sijaitseva Satamatie 6 valittiin Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020. Keskustassa sijaitseva Makea Coffee valittiin myös Suomen kolmanneksi parhaaksi kahvilaksi vuonna 2020!
Ja mikä voisi olla parempi kuin ulkoilun jälkeen nauttia tee- tai kahvikupista herkullisen marjapiirakan kera Majurskan talon kahvilassa linnoituksessa tai nauttia vohveleista historiallisessa Kinnusen talon tunnelmallisessa Luovuus kahvilassa. Tutustu myös kaupungin muihin ihaniin kahviloihin!

Vety vai atomi? - Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman näitä paikallisia herkkuja joita saat matkaevääksi Kauppatorilta.

Holiday Club Saimaan Cirque de Saimaa -kylpylä

Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla.

Joenuomaa mukailevalla allaskokonaisuudella on peliallas sekä uimahyppyihin houkutteleva hyppyallas laitureineen. Vesiliukumäkien lisäksi aisteja inspiroi allasalueen keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen. Pelialtaassa pelataan omatoimisesti vesipelejä ja myös vesijumpat ohjataan pelialtaassa.

Lue lisää Holiday Club Saimaasta

 

Angry Birds Activity Park

 

Sisätiloissa olevat leikki- ja seikkailupaikat palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuta ja tekemistä pitäisi keksiä nuorisolle.

Tällöin suuntana voi olla Angry Birds Activity -sisäpuisto, joka sijaitsee Rauhan alueella, Holiday Club Saimaan vieressä.


Lue lisää Angry Birds Activity Parkista