Talvikivaa Lappeenrannassa

Lappeenranta on erinomainen talvikohde kaikenikäisille.

Talviaktiviteettien ja -tapahtumien keskittymä Talvisataman ohella Rauhan-Tiurun ympäristö tarjoaa aktiviteetteja niin sisällä kuin ulkonakin.

Talvisia rientoja voi harrastaa myös Myllymäen rinteessä, jossa on turvallista opetella laskettelua tai laskea pulkalla.

Sisäleikkeihin sopivia seikkailupaikkoja ovat vaikkapa Hoplop tai Angry Birds -aktiviteettikeskus.

 

Tekemistä Lappeenrannassa talvella

Koko perheen Talvisatamassa aktiviteetteja, tapahtumia ja välinevuokrausta

Talviaktiviteettien ja -tapahtumien keskittymä Talvisatama tarjoaa satamatorilla tekemistä koko perheelle! Nappaa liukuri tai pulkka alle ja heittäydy lumiliukumäen vietäväksi.

Erityisesti lauantaisin tapahtuu:

La 18.2. koko perheen laskiaisrieha (MLL, Martat ja Lappeenrannan seurakunta) klo 10-13, ja lumipesistä klo 12-15 (Pesä Ysit)
La 25.2. Sataman iltatulet valaisee talvi-iltaa klo 18-20 (Lappeenranta Events), Lumisählyä klo 12-14 (SaiPa Salibandy)
La 4.3.  Leijan lennätystä klo 10-15 (Leija-Pojat Ky), lumiukkojen veistelyä sekä leikkimielistä kisailua klo 12–14 sekä tuhannelle ensimmäiselle kävijälle makkarat (paikalliset hotellit Scandic Patria, Hotelli Lähde sekä Original Sokos Hotel Lappee tarjoavat)
La 11.3. Koko perheen Jäärieha klo 10-14 (LTKY), lumenveistokilpailuineen ja lasten diskoineen Kasinolla klo 13-16. Puuharasteja ja poni Hataran tilalta.

Liukulumikenkiä ja lumikenkiä vuokraat Saimaan Palju Eventsin itsepalveluvuokrauspisteeltä sataman esiintymislavan vierestä. Varaa ja maksa välineet yrityksen verkkosivuilla täällä. Yritys vuokraa myös sähköavusteisia fatbikeja, lisätietoa täällä. 

Talvisataman kävijöitä palvelevat toki myös alueen kahvilat, ravintolat ja muut palveluntuottajat.

Taiga activities on joutunut valitettavasti perumaan satamasta 4. ja 11.3. lähtevät koiravaljakkoajelut sairastumisten ja loukkaantumisten takia.

Tervetuloa nauttimaan talven parhaista puolista Lappeenrannan satamaan!

Linnoitus


Lähde seikkailemaan linnoituksen alueelle. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km. Luonto- ja kulttuuripolun varrella on 11 opastaulua, joissa kerrotaan alueen rakennus- ja kulttuurihistoriasta sekä omaleimaisesta kasvillisuudesta.

Lappeenrannan linnoitus on muuten myös yksi kaupungin parhaista paikoista laskea pulkalla.

Lue lisää linnoituksesta

 

Luistelu ja hiihto

Luistelu on kaikille sopivaa aktiivista hauskanpitoa ja siitä voi nauttia luistelukentillä ympäri kaupunkia.  Esimerkiksi Kimpisen, Voisalmen, Sammonlahden, Lauritsalan ja Vanhan kentän luistelukentät ovat päivittäin yleisökäytössä. Hiihto kehittää kuntoa monipuolisesti ja hiihtolatujakin löytyy riittävästi: Pappilanniemi, Lauritsala, Lentokenttä ja Maasotakoulu, Huhtiniemi, Myllymäki jne. Jään kantaessa myös mm. satamasta pääsee hiihtämään Saimaalla vaikka Karhusaareen ja Mikonsaareen.


Suksia saa muuten myös vuokrata Drakkar melonta- ja pyöräilypalveluilta. Lue lisää hiihtolatujen ja luistelukenttien kunnossapidosta tästä. 

 

Talvinen retkeily


Mikä voisi olla parempaa, kuin kävely talvisissa maisemissa tai vaikka istuminen nuotion äärellä, kuppi kuumaa teetä tai kahvia nauttien.

Meillä on täällä upea Saimaan järviluonto ja retkeilymahdollisuudet. Talvella kannattaa siis ulkoilla sekä retkeillä ja nauttia kauniista talvimaisemista: mm. Saimaan rantoja myötäilevä Rantaraitti, Pappilanniemen luontopolku, Mikonsaaren luontopolku, harvinainen suoluontokohde Hämmäauteensuo (vuokraa myös liukulumikengät Saimaan Palju Eventsin itsepalveluvuokrauspisteeltä, lisätietoa täällä), retkeilyreitit Myllymäen laskettelukeskuksen ympäristössä. Jäätilanteen salliessa satamasta pääsee jäätä pitkin Karhusaareenkin

 

Talvella pyöräily – miksi ei?

Lappeenranta on erinomainen ympärivuotinen pyöräilykaupunki, jossa panostetaan kestävään liikuntaan. Kaupungin pyöräreiteistä pidetään huolta myös talvella, ja suurimpana osana talvipäivistäkin pyörätiet ovat aurattuja ja hiekoitettuja. Pimeyttäkään ei tarvitse pelätä, kun pyörässä on asianmukaiset valot niin edessä kuin takana ja pyöräilijällä itsellään heijastimet.

Voit vuokrata myös pyörän ja nauttia talvisista Saimaan maisemista omatoimisesti.  

Myllymäen laskettelukeskus

Myllymäen laskettelukeskus tarjoaa edullisesti hiihtovarusteiden vuokrausta ja hissilippuja. Ravintolasta saa myös pientä syötävää. Rinne soveltuu erityisesti lautailijoille. Myös loistavat ladut odottavat Myllymäessä hiihtäjiä. Myllymäki on mitä oivallisin pienille skimbaajille turvallisuutensa ja kokonsa puolesta.


Aivan pienille riittää jo pelkkä pulkkamäki, jollaisia löytyy niin Myllymäestä kuin Lappeenrannan keskustankin alueelta. Linnoituksen vallit tarjoavat upeat puitteet pulkkamäkeen.


Lue lisää Myllymäestä

 

Kulttuuria ympäri vuoden

Lappeenrannan kulttuurilliset maisemat huokuvat historiaa ja tarjoavat upeat puitteet nauttia lähes keskieurooppalaisesta tunnelmasta. Lappeenranta on lähempänä kuin arvaatkaan, ja upeat mahdollisuudet ostoksiin, kulttuuriin ja rentoutumiseen ovat kaikki sitäkin lähempänä.
Olemme koonneet kulttuurista kiinnostuneiden suosituimmat kohteet, tapahtumat ja nähtävyydet, joista riittää ihmeteltävää. Nauti illallinen Saimaan äärellä ja maista huikopalana aitoa ja oikeaa perinneherkkua: vetyä tai atomia. 
Lappeenrannassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Opiskelijakaupungin festivaalit, konsertit, urheilu- ja katutapahtumat levittäytyvät kaupungin sykkeestä Saimaan rannalle. 

Lue lisää tapahtumista 

Kahvilat

Tiesitkö, että Lappeenranta on myös Suomen virallinen kahvipääkaupunki? Linnoituksen kärjessä sijaitseva Satamatie 6 valittiin Suomen parhaaksi kahvilaksi vuosina 2018 ja 2020. Keskustassa sijaitseva Makea Coffee valittiin myös Suomen kolmanneksi parhaaksi kahvilaksi vuonna 2020. Vuonna -22 se palkittiin lisäksi vuoden espresso- ja paahtimo-titteleillä.

Ja mikä voisi olla parempaa ulkoilun jälkeen, kuin tee- tai kahvikupillisen nauttiminen herkullisen marjapiirakan kera Majurskan talon kahvilassa linnoituksessa tai vohvelilla herkuttelu tunnelmallisessa Luovuus-kahvilassa historiallisessa Kinnusen talossa? Tutustu myös kaupungin muihin ihaniin kahviloihin!

Vety vai atomi? - Vierailu Lappeenrannassa ei ole täydellinen ilman näitä paikallisia herkkuja, joita saat matkaevääksi Kauppatorilta.

Holiday Club Saimaan Cirque de Saimaa -kylpylä

Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla.

Joenuomaa mukailevalla allaskokonaisuudella on peliallas sekä uimahyppyihin houkutteleva hyppyallas laitureineen. Vesiliukumäkien lisäksi aisteja inspiroi allasalueen keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen. Pelialtaassa pelataan omatoimisesti vesipelejä ja myös vesijumpat ohjataan pelialtaassa.

Lue lisää Holiday Club Saimaasta

 

Angry Birds Activity Park

 

Sisätiloissa olevat leikki- ja seikkailupaikat palvelevat myös silloin, kun keli ulkona ei houkuta ja tekemistä pitäisi keksiä nuorisolle.

Tällöin suuntana voi olla Angry Birds Activity -sisäpuisto, joka sijaitsee Rauhan alueella, Holiday Club Saimaan vieressä.


Lue lisää Angry Birds Activity Parkista