Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Etelä-Karjalan alueella on myös noin 1500 geokätköä.

Koko kaupunginlahtea kiertää kevyenliikenteen väylä.

Rantaraitti

Kaupunginlahtea kiertävä ”rantabulevardi” on matkailijan koettava! Helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Linnoituksen vanhoja linnoitusrakennelmia sivuten Pikisaareen, josta pääsee Linnoituksen halki jälleen keskustaan.

Karhusaaren laavu

Patikointireittejä

Saimaan kanavan Kanavamuseon luota lähtevä kulttuuripolku tarjoaa opasteet suomeksi sekä QR-koodilla myös englanniksi. Polku on 1.5 km. pitkä. Vaativampaan vaellukseen sopii vaikkapa Etelä-Karjalan halki kulkeva Euroopan kaukovaellusreitti E10.

Tutustu Lappeenrannan alueen reitteihin:

Retkeilyreitit Lappeenrannan seudulla.pdf
Etelä-Karjalan retkikohteet
Retkikartta.fi (www.retkikartta.fi)
Lappeenrannan kuntopolut
Blogi - Tutustumiskierros Lappeenannan laavuille


Pyöräilyreittejä

Lappeenranta on pyöräilykaupunki, ja retkireittejä on paljon. Lappeenrannan arkkitehtuuria voit tutustua arkkitehtuurikierroksella pyöräilyn lomassa, ja satamasta lähtee mm. saaristomaiseman halki kulkeva 30 km:n pyöräilyreitti.

Pyörien vuokraus:
Lappeenrannan Hiekkalinnalta. Myös monet hotellit lainaavat polkupyöriä asiakkaille.

Lue lisää


SUP-lautailua

SUP-lautailua (Stand Up Paddling)

SUP-lautaile kaupungin sydämessä! SUP-laudalla melotaan seisaaltaan leveällä surffilaudalla. Vuokraa SUP-lauta Hiekkalinnalta ja melo vaikka Karhusaaren laavulle.


Melojat Kaupunginlahdella

Melontareittejä

Päivämelontareitin kohteeksi sopii esimerkiksi Pien-Saimaa. Reitin varrella on useita rantautumispaikkoja. Väliväylän reitti Lappeenrannasta Kouvolaan kestää 4-8 päivää, ja laavuilla voi yöpyä. Sopii myös päiväretkikohteeksi.

Kajakkeja, kanootteja tai soutuveneen voi vuokrata Hiekkalinnalta.