Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. Etelä-Karjalan alueella on myös noin 1500 geokätköä.

Retkeilykohteita

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin

Saimaa järvi on itäisen Suomen aarre ja siitä tunnetaan kauniista maisemista, puhtaasta luonnosta, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä.

Tutustuu Lappeenrannan Saimaa Unesco Global Geopark kohteisiin

Saimaa Geopark kartta.pdf

Lue lisää

Koko kaupunginlahtea kiertää kevyenliikenteen väylä.

Rantabulevardi

Kaupunginlahtea kiertävä ”rantabulevardi” on matkailijan koettava! Helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Linnoituksen vanhoja linnoitusrakennelmia sivuten Pikisaareen, josta pääsee Linnoituksen halki jälleen keskustaan.

Pyöräilyreittejä

Lappeenranta on pyöräilykaupunki, ja retkireittejä on paljon. Lappeenrannan arkkitehtuuria voit tutustua arkkitehtuurikierroksella pyöräilyn lomassa, ja satamasta lähtee mm. saaristomaiseman halki kulkeva 30 km:n pyöräilyreitti.

Pyörien vuokraus:
Lappeenrannan Hiekkalinnalta. Myös monet hotellit lainaavat polkupyöriä asiakkaille.

Lue lisää pyöräilystä


SUP-lautailua

SUP-lautailua (Stand Up Paddling)

SUP-lautaile kaupungin sydämessä! SUP-laudalla melotaan seisaaltaan leveällä surffilaudalla. Vuokraa SUP-lauta Hiekkalinnalta ja melo vaikka Karhusaaren laavulle.


Melojat Kaupunginlahdella

Melontareittejä

Päivämelontareitin kohteeksi sopii esimerkiksi Pien-Saimaa. Reitin varrella on useita rantautumispaikkoja. Väliväylän reitti Lappeenrannasta Kouvolaan kestää 4-8 päivää, ja laavuilla voi yöpyä. Sopii myös päiväretkikohteeksi.

Kajakkeja, kanootteja tai soutuveneen voi vuokrata Hiekkalinnalta.


Ilkonsaaren retkisatama

Etelä-Karjalan retkeily

Lähde retkelle Etelä-Karjalaan! Maakunnan retkiportaalista löydät reittien ja retkikohteiden joukosta lähiliikuntakohteita, saarikohteita sekä vaellusreittejä.
Etelä-Karjalan retkeilysivusto