Uus-Lavolan terveyspolku

Luonnossa liikkuminen kohottaa kuntoa ja mielialaa, luonnon mikrobit edistävät terveyttä, stressi lievittyy ja mieli elpyy - tervetuloa siis Uus-Lavolan terveyspolulle!

Viherympäristöjen runsaus on yhdistetty hyvään uneen ja yleisesti parempaan terveyteen riippumatta sosioekonomisesta taustasta ja stressistä. Siinä missä betoni ja kiire ahdistavat, metsä palauttaa ja rauhoittaa. 

Lähes jokainen metsä voi toimia terveysmetsänä, mutta tutkimuksista on saatu viitettä tietyntyyppisten metsien laatutekijöiden edesauttavan esimerkiksi ihmisen elpymisen kokemusta. Metsässä tulee olla tarpeeksi metsän tuntua, vaihtelevia elementtejä sekä sen puuston tulee mieluiten olla iäkästä. Myös lajirikkaus ja metsän luonnonmukaisuus tai ainakin sen tuntu, ovat ominaisuuksia, jotka edesauttavat elpymisen kokemusta.

Joten tule kylään, iske sormet sammalikkoon, nauti luonnon tuoksusta ja nappaa mukaan marjaämpäri tai sienikori, sillä Tohtori Metsä on pullollaan superruokaa - aina avoinna, ihan lähellä!

Uus-Lavolan terveysmetsässä kulkee noin kilometrin pituinen polku, jonka varrella on luonnon terveysvaikutuksista kertovia kylttejä. Ympäristössä on harjuluontoa ja varttunutta, vanhahkoa kuusimetsää. Terveyspolulle saavutaan Näätäkarankadulta (voi näkyä kartalla myös Tilsalantienä) tai Minkinkadulta.