Pappilansalmen henkilölossi

Lappeenrannan kaupunki on avannut ilmaisen venevuokrauspalvelun Pappilansalmen ylittämiseen syyskuussa 2021. Pappilanniemen ja Pienen Lamposaaren välinen noin 150 metrin pituinen soutuveneyhteys yhdistää läntisen ja itäisen rantaraitin toisiinsa.

Ylitysmahdollisuus laajentaa myös alueen pyöräilyverkostoa, sillä se avaa uuden väylän rantaraittien lisäksi Pappilanniemen ja Mikonsaaren luontopoluille sekä Taipalsaaren maisemareitille.

Entisen Pappilansalmen lossin paikalla Isännöitsijäntien päädyssä on vuokrattavana kolme soutuvenettä. Niitä pääsee käyttämään maksuttomasti sähköisen varausjärjestelmän kautta.
Veneet on tarkoitettu ainoastaan Pappilansalmen ylittämiseen.

Lossin tiedot

Venevuokrauspalvelu ei ole pimeän aikaan toiminnassa.
Venepalvelu on rahoitettu ympäristöministeriön virkistysrahoituksella osana Lappeenrannan kaupungin European Green Leaf 2021 -voittovuoden toimintaa.

Lossin sijainti: Pappilansalmi, Lappeenranta. Tästä karttalinkki kohteeseen
Pappilanniemen puoleinen veneranta: P 61° 4,477' ja I 28° 12,977'
Pienen Lamposaaren puoleinen veneranta: P 61° 4,608' ja I 28° 12,999'

Lossin varaaminen

Pappilansalmen henkilölossi toimii varausperiaatteella. Varaaja voi varata käyttöönsä soutuveneen salmen ylitystä varten. Airot, pelastusliivit ja veneiden avaimet löytyvät konteista Isännöitsijäntien ja Mikonsaarentien päästä. Varaus maksaa tekstiviestipalvelun hinnan 0,0495€.
Konttien lukot aukeavat koodilla, jonka saat puhelimeesi ja sähköpostiisi tehtyäsi varauksen veneiden varauspalvelussa. Palvelu lähettää koodin, joka käy molempiin kontteihin. Avaimet palautetaan aina saman puolen konttiin, minne venekin.
Huom! Veneitä ei voida käyttää muuhun kuin Pappilansalmen ylitykseen. Varaus on voimassa 15 minuuttia ja konttien koodit toimivat tunnin ajan.

Klikkaa tästä lossin varauspalveluun!

Varausohje

Ota tästä tarvittaessa kuva ja seuraa ohjeita vaihe vaiheelta:

1. Tarkista rannasta veneiden saatavuus
2. Siirry varauspalveluun [linkki/Qr-koodi]
3. Valitse 'Lossipassi' ja varausaika.
4. Tee varaus ja etene kassalle
5. Syötä yhteystietosi ja hyväksy ehdot
6. Koodi lähetetään sähköpostiin ja puhelimeesi (numeroyhdistelmä ja #)
7. Avaa koodilla lähtörannan kontti
8. Ota avainnaulasta yhden veneen avain (PAPPI,PAPPI2 tai LAMPURI)
9. Ota pelastusliivit (jos ei ole omaa mukana), äyskäri ja airot
10. Sulje kontti (koodisi toimii noin tunnin ajan)
11. Avaa vene ja jätä lukko kiinni avaimeen
12. Äyskäröi tarvittaessa
13. Asenna tulppa veneen pohjalla olevaan reikään (tulppa on kiinnitetty veneen avainperään) Avain ja lukko jäävät veneen kannelle soudun ajaksi
14. Tarkista poikittaisliikenne/soutusuunta. Vastaranta on lähimmän vihreän väylämerkin suunnassa. Vastarannan kontit ovat näköetäisyydellä.
15. Souda vastarannalle. Odota poikittaisliikenne rannassa tai ohita takaa. Älä jää väylälle.
16. Jos kyydissä on muita, voit hyödyntää rantautumisessa nousukannelle asennettuja köysiä. Kiinnitä vene sille tarkoitettuun venepaikkaan. Vinssaa ylös ettei perä makaa vedessä.
17. Irrota tulppa. Jos vettä tulvii veneeseen, vinssaa sitä ylemmäs.
18. Avaa kontti samalla koodilla, mitä käytit aikaisemmin.
19. Laita airot, pelastusliivit ja äyskäri niille tarkoitetuille paikoille.
20. Jätä veneen avain sille tarkoitettuun avainnaulaan.
21. Poistu kontista ja sulje ovi. Varauksesi päättyy.

Vastuut

Veneen varannut henkilö on vastuussa veneestä ja sen kalustosta. Varkaus- ja ilkivaltatapauksissa varaajan henkilötietoja voidaan käyttää korvausvastuiden selvittämiseen.
Lappeenrannan kaupunki ei ota vastuuta veneen varaajan aiheuttamista vahingoista tai kadonneista tavaroista.
Vastuu säilyy varaajalla, kunnes avaimet palautetaan. Jos siirrät avaimet toiselle varaajalle, huomioithan että olet vastuussa veneestä ja sen kalustosta, kunnes avaimet palautetaan.

Turvallisuus

Pappilansalmen poikki kulkee vilkas syväväylä. Vesillä olet vesiliikennelain piirissä. Huomioithan että olet väistämisvelvollinen väyläliikenteeseen nähden. Emme suosittele veneiden käyttöä kovalla tuulella. Veneitä ei voi varata pimeän aikaan. Älä käytä veneitä, jos epäröit niiden hallintaa. Varaajan tulee käyttää pelastusliivejä.
Jos airo katkeaa tai ajaudut kauemmas lossireitiltä, hakeudu lähimpään rantaan, kiinnitä vene ja ota yhteyttä asiakaspalvelu Winkkiin (05) 616 2220 tai laita tekstiviesti numeroon 0406620651. Jos et hallitse tilannetta ja tilanne on kiireetön ota yhteyttä meripelastusseuraan 0800 30 22 30. Hätätapauksessa soita 112.
Käytäthän pelastusliivejä. Jos sinulla ei ole omia liivejä käytössäsi, konteista löytyy yhteensä 6kpl aikuisten liivejä ja 1kpl 1-3v. pelastusliivejä.
Alle 15-vuotiailla varaajilla on oltava huoltaja tai täysi-ikäinen seurassaan. He vastaavat veneestä ja sen kalustosta.
Alueella on videovalvonta.
Puhelin: Huolehdi, että matkapuhelimesi akussa riittää virtaa varauksesi päättymiseen saakka tai kirjoita koodi ylös. Laatikko avautuu ainoastaan tilaamallasi koodilla.