Saimaan kanavapolku

Kanavapolku seurailee kanavan vartta Mustolan ja Mälkiän sulkujen välillä. Parhaiten polulle pääsee Kanavamuseolta Mälkiän sulun läheisyydestä. Kanavamuseon puutarhan kautta polku vie Mälkiän sulun ohi Pien-Mustolan sulun ohi ja edelleen Mustolan sululle.

Kanavapolku on myös osa rantaraittia, lisätietoa täällä.

 

Mustolassa polku ylittää kanavan sillalla, jolla myös autot liikennevöivät, eli varovaisuutta tulee noudattaa. Opastaulut kertovat kuvin ja tekstein kanavarakennusten, maiseman, kasvillisuuden ja vesirakenteiden vaiheista. Reitin molemmissa päissä on yleisinfotaulut, joissa on sekä Kanavapolun että Saimaan kanavan Suomen puoleisen osan opaskartat.

Reittiohje

Polku alkaa Saimaan kanavamuseolta, jossa on mahdollisuus museon aukioloaikoina tutustua Saimaan kanavan vaiheisiin sekä vierailla museokaupassa ja -kahvilassa. Museovierailuja ja opastuksia voi myös tilata ympäri vuoden sopimuksen mukaan.

Polku lähtee museolta kohti Urho Kekkosen puistoa ja Mälkiän sulkua. Puistossa ja Mälkiän sululla on paljon nähtävää. Mälkiän sulun viereen vanha Saimaan kanava. Polun opastaulujen järjestystä seuraten polku jatkuu Mälkiän sululta kohti Mustolan sulkua.

Mälkiän sulun kohdalla alitetaan 6-tie ja kuljetaan tiepohjaa pitkin kohti Mustolan vanhalle museoidulle sululle. Sieltä matka jatkuu pitkin kanavan vartta kohti Mustolan uudelle sululle, jossa niin ikään on paljon nähtävää. Ole varovainen ylittäessäsi kanavaa Mustolassa, tiellä liikkuu autoja.

Polku lähtee Kanavamuseolta (osoite: Sulkuvartijankatu 16, 53300 Lappeenranta), joka sijaitsee Saimaankanavan itärannalla Mälkiän sulun lähellä. Polun toinen pää on Mustolan sulun länsirannalla.

Lähde: Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö