Päivä Lappeenrannassa

Oletko suunnittelemassa päiväreissua tai välipysähdystä Lappeenrantaan? Olemme koonneet tälle sivulle nähtävyys- ja aktiviteettitärpit, jotta saisit kaiken irti Suomen Monacon vierailullasi!

Mikäli tarvitset lisää vinkkejä matkallasi Lappeenrantaan, othathan matkailuneuvontaan yhteyttä.

Sataman ja Linnoituksen alue

Satamatori ravintolalaivoineen kuuluu keskeisiin kesänkäyntikohteisiin Lappeenrannassa. Satamatorilta löydät vetykioskit, erilaiset myyntikojut sekä Satamatorin lavalla nähdään kesän aikana kymmenittäin eri muusikkoja. Tutustu kesäkonsertteihin täällä Satamasta voit myös helposti lähteä risteilyretkelle Saimaan kanavalle tai saaristoon.

Kävelymatkan päässä satamasta sijaitsevasta Linnoituksesta löydät Lappeenrannan vanhimmat rakennukset aina 1700-luvulle asti. Alueelta löydät kaupungin kolme museota; Etelä-Karjalan museon, Ratsuväkimuseon ja Lappeenrannan taidemuseon. Linnoituksesta löydät myös Suomen vanhimman ortodoksikirkon, käsityöpuoteja ja heinäkuussa saatat nähdä vilauksen rakuunaratsukoista.

Tutustu linnoitukseen täällä

Hiekkalinna

Linnoitusniemen kärjessä sijaitsee kesäpäivien kestosuosikki, Hiekkalinna. Hiekkalinnan alueelta löydät hiekkaveistoksia, joiden teema vaihtuu vuosittain. Vuonna 2024 Hiekkalinna kantaa nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän. Hiekkaveistoksia pääsee ihailemaan ilmaiseksi ja alue on auki päivittäin klo 9-21. Alueelta löytyy myös Coinlinen tuottama Pomppulinnamaailma ja DrakkarSportin välinevuokrauspiste. Kesäisin Hiekkalinnalla käynnistyy Saimaan Paljun takuulähtöiset viikkoaktiviteetit, jotka sisältävät retkiä, kierroksia ja liikunta-aktiviteetteja ja sopivat isommallekin ryhmälle. Muista myös vierailla Hiekkalinnan vieressä sijaitsevassa Fazerin myymälässä!

Tutustu Hiekkalinnaan täällä

Aktiviteetteja Lappeenrannassa

Kiertoajelubussi

Lappeenrantaan voi tutustua kätevästi kiertämällä kaupunkia kiertoajelubussin kyydissä. Noin 40 minuuttia kestävällä kiertoajelulla näet kesäisen Lappeenrannan parhaimmat palat, mm. historiallisen Rakuunanmäen, Vanhan Pappilan, linnoituksen sekä kauniita Saimaan maisemia samalla, kun tutustut kaupungin historiaan kuulutusten sekä kuvakerronnan avulla. Kiertoajelukierros lähtee ja palaa Hiekkalinnalle. Ajelu toimii Hop on - Hop off -idealla, eli kyytiin ja kyydistä pois voi päivän aikana nousta kuten haluaa. Saatavilla on myös kertalippuja. Lue kiertoajelubussista lisää täällä.

Risteilyt

Alukset M/S Camilla ja M/S Saimaa Margareta kuljettavat vieraita Saimaalla kanava- ja saaristoristeilyillä, joiden pituudet ovat n. 2-3 tuntia. Kanavaristeilyllä alus kulkee Mälkiän sulun läpi, joka on Saimaan kanavan kahdeksasta sulusta suurin pudotukseltaan, n. 12 metriä. Lue lisää täältä.

Myllysaari

Noin kilometrin päässä satamasta sijaitseva Myllysaaren perhe- ja seikkailupuisto tarjoaa tekemistä kaikenikäisille. Alueella on leikkipuisto, pelikenttiä (mm. padel ja beach volley.), mahdollisuus kuntoiluun ja kiipeilyyn, hiekkaranta, uimala hyppytorneineen, yleinen sauna sekä kahvila. 

Keskustan nähtävyydet

 Keskustan alueen nähtävyyksiin lukeutuu vuonna 1794 rakennettu Lappeen Marian kirkko, vuonna 1892 rakennettu Suomen vanhin puinen raatihuone, sankarihautausmaa sekä 40-metrinen vesitorni. Vesitornin näköalatasanteelle voi kiivetä ja lippuja on myynnissä vesitornin juurella toimivassa ravintolassa. Lähellä Raatihuonetta sijaitsee Wolkoffin talomuseo, joka on Lappeenrannan vanhimpia säilyneitä puurakennuksia.

Lappeenrannan museot

Linnoituksen museoihin (Etelä-Karjalan Museo, Taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo) on vapaa pääsy koko kesä-elokuun ajan. Myös Saimaan Kanavamuseoon on vapaa pääsy.
Kauppakadulla sijaitsevaan Wolkoffin talomuseoon on mahdollisuus tutustua opastetuilla kierroksilla. Lentokentän läheisyydessä toimii Karjalan ilmailumuseo.

Koe kulttuuritarjonta

Satamatorilla, Kauppatorilla ja Hiekkalinnalla nähdään kesän aikana lukuisia konsertteja. Kesäkonserttien ohjelman löydät täältäLappeenrannan tapahtumakalenterista löydät helposti kaikki kaupungin tapahtumat sinulle sopivina päivinä. Kesäteatterinäytöksiä on tarjolla Linnoituksessa ja Vanhassa Pappilassa. Vapaan pääsyn tarjoavia taidegallerioita on Satamatiellä, Linnoituksessa, Valtakadulla sekä Vanhassa Pappilassa.

 

 

 

Ravintolat ja kahvilat

Lappeenrannasta löydät maittavia annoksia, joissa hyödynnetään niin Saimaan antimia, kuin myös makuja maailmalta. Älä unohda myöskään kokeilla paikallisia lihapiirakka-annoksia, vetyä ja atomia. Perinteisesti vetyjä ja atomeita nautitaan Kauppatorin tai Satamatorin kioskikojuissa. 

Täältä löydät myös virallisesti Suomen parhaimman kahvin. Satamatie 6:ssa toimii Lehmus Roasteryn paahtimo, ja välillä voit haistaa tuoreen kahvin tuoksun linnoitusniemessä. Linnoituksessa sijaitsee myös Kahvila Majurska. Majurskan talo rakennettiin 1800-luvun puolivälissä venäläisten upseeriperheiden asunnoksi.

 

Tutustu kaikkiin Lappeenrannan ravintoloihin, kahviloihin ja yökerhoihin täällä

Matkailuneuvonta

Lappeenrannan matkailuneuvonta auttaa sinua matkasi suunnittelussa ja antaa vinkkejä, kuinka saat kaiken irti matkastasi Lappeenrantaan! Kesän aikana Lappeenrannassa palvelee kaksi matkailuneuvonnan pistettä, toinen Hiekkalinnalla ja toinen kauppakeskus IsoKristiinan 1. kerroksessa. Infopisteistä saa neuvontaa, esitteitä, tietoa tapahtumista sekä niiden yhteydessä on pieni matkamuistomyymälä.

Tutustu Matkailuneuvontaan täällä