European Region of Gastronomy

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto.

Kuva: VisitKarelia / Harri Tarvainen.


Sukella Saimaan ruokakulttuuriin!

Lappeenranta on oiva ruokamatkailukohde, josta aloittaa makumatka itä-suomalaiseen keittiöön. Kaupunki tarjoaa niin perinteistä kotiruokaa, kuin myös fine diningin helmiä. Puhumattakaan vedyistä ja atomeista, joita perinteisesti nautitaan kauppa- tai satamatorilla. Monet ravintolamme hyödyntävät lähellä tuotettuja raaka-aineita, Saimaan villikalaa, sekä luonnon tai oman kasvimaan tuotoksia. 

Paikallisuus näkyy myös juomissa. Oletko jo maistanut paikallisen pienpanimoyhtiö Tujun palkittua helles lageria tai löytänyt tiesi Linnoituksen kupeessa sijaitsevaan Satamatie 6:seen, missä toimii paikallinen Lehmus Roasteryn paahtimo?

 

 

Löydä seuraava makuelämyksesi täältä

Herkullisia tapahtumia ympäri Saimaata

Saimaa on ruokamatkailijan tyyssija! Hyvän ruoan lisäksi European Region of Gastronomy -juhlavuosi tuo Saimaan alueelle lukemattomia ruokaan liittyviä tapahtumia. Lappeenrannassa voit osallistua esimerkiksi karjalanpiirakka -seminaariin, pilkkitapahtumaan sekä moneen muuhun aktiviteettiin! Tutustu koko Saimaan tapahtumakattaukseen täällä