Kesä Lappeenrannassa

Lappeenrannan kesässä viihdytään lukuisissa tapahtumissa, linnoituksen iloisessa tunnelmassa, juhlitaan kaupungin 375-vuotissyntymäpäiviä sekä Kulttuurin unelmavuotta, pyöräillään ja patikoidaan kaupungin luontokohteissa, sekä Saimaan saaristoreitillä.

Hiekkalinnalta lähtevien takuulähtöisten viikkoaktiviteettien ohella voi vuokrata oman menopelin Saimaan valloitukseen, hypätä kiertoajelubussin kyytiin tai risteillä läheiselle Karhusaarelle, joka on on yksi Saimaa UNESCO global Geopark -kohteista.

Suomen Monacoon pääsee kestävästi vain kahdessa tunnissa Helsingistä.

Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä. Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit, joissa riittää puuhaa monenikäiselle lapselle ja nuorelle. Myös aikuisten viihtyvyys on taattu! Lue lisää lapsiperheen kesälomasta.

Hiekkalinna

Koko perheen kesäkohde Hiekkalinna Lappeenrannan satamassa ilahduttaa kävijöitä jälleen 1.6.-25.8. Upeisiin hiekkaveistoksiin käytetään miljoonia kiloja hiekkaa, ja tänä kesänä Hiekkalinna kantaa nimeä Lappeenranta - Saimaan sydän

Hiekkalinnan alueella on myös lukuisia aktiviteetteja, kuten Pomppulinnamaailma pomppulinnoineen ja karuselleineen. Välinevuokrauspisteeltä voit myös vuokrata välineet Saimaan valloitukseen, kuten kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Takuulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma tarjoaa monipuolista opasvetoista tekemistä Saimaan kauniissa luonnossa. Kaupungin matkailuneuvonta palvelee myös alueella. 

Uutuuksina Hiekkalinnan alueella ovat Fazerin tehtaanmyymälä, sekä kiertoajelubussi. Kiertoajelubussi vie sinut n. 40 minuutin retkelle ympäri Lappeenrantaan ja kuulutusten avulla voit tutustua kaupungin värikkääseen historiaan. Katubussin merkatuilla pysäkeillä voit jäädä pois kyydistä tutkiaksesi ympäristöä ja hypätä taas seuraavan bussin kyytiin. Alle 6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

Lue lisää

Aktiviteettien takuulähtöinen viikko-ohjelma

Matkailupalveluiden keskittymästä Hiekkalinnalta löydät takuulähtöisen viikko-ohjelman, joka sisältää monenlaista aktiviteettia. Se sisältää muun muassa melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, keruutuoteretkiä ja bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Viikko-ohjelma käynnistyy juhannuksen jälkeen ja kestää elokuun puoleenväliin.

Kaikki aktiviteetit ovat matalankynnyksen periaatteella, eli aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla. Aktiviteeteissa on aina mukana alusta loppuun ammattitaitoinen opas. Aktiviteeteilla on säävaraus.

Lisätietoa aktiviteeteista ja varaukset Saimaan Palju Eventsin sivuilta

Aktiiviloma

Lappeenrantaa kehystävä kaunis Saimaa antaa mahdollisuuden nauttia täysin rinnoin ulkoilma-aktiviteeteista upeissa maisemissa. Luontoreitit, retkikohteet, pyöräreitit, Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteet sekä välineet Saimaan valloitukseen tarjoava  välinevuokraus Hiekkalinnalla tekevät kaupungista aktiivilomalaisen paratiisin. 

 Sataman lähellä sijaitseva perhe- ja seikkailupuisto Myllysaari tarjoavat aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Myös koirat ovat tervetulleita virkistäytymään, sillä Myllysaaren kupeessa sijaitsee koirapuisto. Koirapuistossa karvaiset ystävät voivat vilvoitella Saimaassa. Lue lisää lemmikin kanssa lomailusta

Kulttuuria ja tapahtumia!

Lappeenranta tarjoaa karjalaista tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! Kaupungin suosituimmista kohteista, tapahtumista ja nähtävyyksistä koottu lista on oiva apu kulttuurinystävälle. Lue lisää kulttuurilomasta Lappeenrannassa

Saimaan sydän on myös ympärivuotinen tapahtumakaupunki! Vuonna 2024 Lappeenranta viettää 375-vuotisjuhliaan, sekä Kulttuurin unelmavuotta, joten tekeminen ei varmasti lopu kesken! 

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Risteilyt

Rentoudu laineilla! Lappeenrannan satamasta pääset risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle.

Lue lisää