Kesä Lappeenrannassa

Lappeenrannan kesässä viihdytään tunnelmallisen rantabulevardin lukuisissa tapahtumissa ja linnoituksen iloisessa tunnelmassa, juhlitaan 20-vuotiasta Hiekkalinnaa sekä pyöräillään ja patikoidaan kaupungin luontokohteissa ja Saimaan saaristoreitillä.

Hiekkalinnalta säännöllisesti lähtevien retkien ohella voi vuokrata oman menopelin tai hypätä tunneittain liikkuvan risteilyn kyytiin UNESCO Geopark-kohteeseen Karhusaareen.

Suomen Monacoon pääsee kestävästi vain kahdessa tunnissa Helsingistä.

Lapsiperheen kesäloma

Lappeenranta tarjoaa lapsiperheille runsaasti tekemistä, nähtävää ja tapahtumia niin ydinkeskustassa kuin sen ympäristössä. Kokosimme perinteiset lapsiperheiden suosikit, joissa riittää puuhaa monenikäiselle lapselle ja nuorelle. Myös aikuisten viihtyvyys on taattu! Lue lisää lapsiperheen kesälomasta.

Hiekkalinnan 20. juhlavuosi

Koko perheen kesäkohde Hiekkalinna Lappeenrannan satamassa juhlistaa 20. juhlavuottaan teemalla sadut 3.6.-27.8. Upeisiin hiekkaveistoksiin käytetään miljoonia kiloja hiekkaa, ja tänä kesänä niissä seikkailevat mm. kolme pientä porsasta, Jaakko ja Pavunvarsi sekä Liisa Ihmemaassa, kauniin satulinnan ja lohikäärmeen ohella.

Hiekkalinnan alueella on myös lukuisia aktiviteetteja, kuten Pomppulinnamaailma pomppulinnoineen ja karuselleineen. Välinevuokrauspisteeltä voit myös vuokrata välineet Saimaan valloitukseen, kuten kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja. Takuulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma tarjoaa monipuolista opasvetoista tekemistä Saimaan kauniissa luonnossa. Kaupungin matkailuneuvonta palvelee myös alueella. 

Lue lisää

Aktiviteettien takuulähtöinen viikko-ohjelma

Matkailupalveluiden keskittymästä Hiekkalinnalta löydät takuulähtöisen viikko-ohjelman, joka sisältää monenlaista aktiviteettia. Se sisältää muun muassa melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, keruutuoteretkiä ja bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Viikko-ohjelma käynnistyy 26.6.2023 ja loppuu 13.8.

Kaikki aktiviteetit ovat matalankynnyksen periaatteella, eli aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla. Aktiviteeteissa on aina mukana alusta loppuun ammattitaitoinen opas. Aktiviteeteilla on säävaraus.

Lisätietoa aktiviteeteista ja varaukset Saimaan Palju Eventsin sivuilta

Aktiiviloma

Lappeenrantaa kehystävä kaunis Saimaa antaa mahdollisuuden nauttia täysin rinnoin ulkoilma-aktiviteeteista upeissa maisemissa. Luontoreitit, retkikohteet, pyöräreitit, Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteet sekä välineet Saimaan valloitukseen tarjoava  välinevuokraus Hiekkalinnalla Lappeenrannan satamassa tekevät kaupungista aktiivilomalaisen paratiisin.

Lue lisää ja poimi vinkit

Kulttuuriloma

Tunnelmaa, kulttuurinautintoja ja rentoutumismahdollisuuksia! Kaupungin suosituimmista kohteista, tapahtumista ja nähtävyyksistä koottu lista on oiva apu kulttuurinystävälle.

Lue lisää ja poimi vinkit

Risteilyt

Rentoudu laineilla! Lappeenrannan satamasta pääset risteilemään saaristoon, historialliselle Saimaan kanavalle sekä Ilkonsaari-skiittasaarelle.

Lue lisää

Tapahtumakesä

Saimaan upea vesistö alkaa Lappeenrannasta, josta risteilet saaristoon tai Saimaan kanavalle. Viehättävä satama-alue ja Myllysaari tarjoavat aktiviteetteja sekä virvoitusta koko perheelle. Katettu kesäteatteri odottaa Linnoituksen portilla ja Suomen kaunein golf-kenttä Tuosassa.
Hiekkalinnalta vuokraat kanootit, sup-laudat tai pyörät hiekkaveistosten ihailun ohessa. 

Lue lisää