Aktiiviloma Lappeenrannassa

Lappeenrantaa kehystävä kaunis Saimaa antaa mahdollisuuden nauttia täysin rinnoin ulkoilma-aktiviteeteista upeissa maisemissa. Paitsi että Lappeenranta on itsessään lähellä, myös palvelut, kohteet ja tapahtumat ovat lähempänä kuin arvaatkaan.

Kokosimme aktiivisten liikkujien suosituimmat kohteet, joissa riittää valinnanvaraa kaikenlaisille liikkujille. Tutustu myös uuteen viikko-ohjelmaamme, josta löytyy paljon takuuvarmasti järjestettävää ohjelmaa. Ulkoilu- ja retkeilyvälineitä löydät helposti muun muassa Hiekkalinnan vuokrauspisteeltä 4.6. alkaen.

Positiivinen palaute kertoo, ettei yksi päivä riitä mihinkään: Lappeenranta, yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista, kutsuu kokemaan ja näkemään!

Aktiviteettien viikko-ohjelma 27.6. alkaen

Lappeenrannan viikko-ohjelma tarjoaa monenlaista tekemistä takuulähtöisten aktiviteettien parissa 27.6.-14.8.2022. Se sisältää melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, keruutuoteretkiä, metsämieliretkiä ja bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Aiempaa kokemusta lajista ei tarvita, ja mukana on aina ammattitaitoinen opas. Aktiviteeteilla on säävaraus.

Lue lisää ja osta liput

Tutustu Saimaa UNESCO Global Geoparkiin

Kauniista maisemista ja puhtaasta luonnosta tunnettu Saimaa alkaa Lappeenrannasta. Kaupungin lähimaastoissa on Saimaan ainutlaatuisia kulttuurihistoriallisia, geologisia ja arkeologisia nähtävyyksiä. 

Lappeenrannasta löytyy Saimaa UNESCO Global Geoparkin yhdeksän geokohdetta sekä 12 luonto- ja kulttuurikohdetta.

Lue lisää Saimaa Geopark geokohteista

Saimaan Saaristoreitti

Saimaan saaristoreitti on perinteinen ja suosittu pyörämatka Kyläniemen kautta eteläisen Saimaan alueella.
Reitti on noin 154 km pitkä, ja siihen kannattaa varata aikaa useampi päivä (vähintään 2-3 päivää), sillä nähtävää on paljon. Reitin varrella on mm. useita Saimaa UNESCO Global Geopark -kohteita.
Reitillä voit tutustua Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien nähtävyyksiin sekä kolmeen viehättävään kirkonkylään Taipalsaarella, Ruokolahdella ja Joutsenossa.
Geologiasta kiinnostuneelle erityistä on pyöräily pitkin mannerjään muotoilemia suuria reunamuodostumia, Salpausselkiä. Ensimmäinen Salpausselkä on nähtävissä Imatralta Lappeenrantaan ja Toinen Salpausselkä Kyläniemessä.

Lue lisää Saimaan saaristoreitistä

Retkeilijän Lappeenranta

Patikoi pari tuntia kaupungin lähimaastoissa, ihaile järvimaisemaa pyörän selästä tai lähde vaikka talvella hiihtäen Saimaalle. Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueella on huikea reittien verkosto eritasoisille seikkailijoille. 
Koe kaunis Rantaraitti! Sen täysin esteettömän läntisen osan helppokulkuinen kevyenliikenteen väylä kiertää Saimaan rantaa Myllysaaren uimarannalta ja perhepuistosta Satamatorin kautta Skinnarilaan saakka. 

Lue lisää retkeilykohteista

Elämys- ja perhepuisto Myllysaari

Aivan Kaupunginlahden itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa kapea ja pitkä Saimaaseen työntyvä niemi. Myllysaaressa on monipuoliset uimarantapalvelut, kuten uimala, loiva ja lapsiystävällinen hiekkaranta-alue, kelkkaliukumäki ja runsaasti viheralueita. Lisäksi sieltä löytyvät beach volley -kentät, leikkipuisto, kunto- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila ja yleisösauna. Perheen juniorit pelaavat mielellään katukorista, ja isommat viihtyvät parkour-radalla.

Alueella myös maksuttomia kesäjumppia. Lisäksi Myllysaaressa pysähtyy LainaX- nuorten välinelainauspakusta, josta voi lainata liikuntavälineitä ja liikunnallisia pelejä. Lue kaikista kesän liikuntaryhmistä ja välinelainauspakusta täältä

Lue lisää Myllysaaresta

Älä vaihda maisemaa – jää pidemmäksi aikaa Saimaan rannalle

Lappeenrannassa riittää tekemistä viikon jokaiselle päivälle, jää siis reilusti pidemmäksi aikaa. Tutustu aktiviteettien viikko-ohjelmaan, jonka useat elämykset järjestetään takuuvarmasti – vaikka vain yhdelle osallistujalle. 

Lappeenrannan alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, ja tarjonta täydentyy jatkuvasti. Ajantasaisimmat tiedot löydät Lappeenranta Events -sivustolta.

Varaa majoitus, ja suuntaa kohti Saimaan syleilemää Lappeenrantaa!