Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Euroopan vihrein kaupunki, EGLA 2021 voittaja Lappeenranta tarjoaa viehättäviä elämyksiä sekä ympärivuotisia luontomatkailukohteita.

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
12.5.2021

Lappeenrannan kesäohjelmaa valmistellaan täyttä vauhtia. Kaupungin tuottamia tapahtumia ja elämyksiä on suunniteltu tapahtumatuottaja Karri Heinonmukaan kesän koronatilannetta silmällä pitäen.

kesainen-lappeenranta_kuva-lpr-kaupunki 370x246.jpg
11.5.2021

Saimaa–Pietari-matkailukäytävä yhdistää kaksi erilaista, suosittua matkakohdetta: Pietarin Venäjällä sekä Saimaan järvialueen Suomessa, yhdeksi matkakohteeksi. Uuden matkailuyhteistyö -hankkeen puitteissa on nyt toteutettu kohdeopas.

Saimaa–Pietari -matkailukäytävä -hankkeen puitteissa luodaan uusia matkapaketteja Saimaa-Pietari-alueelle viisumivapaiden risteilyiden oheen 370x246.JPG
10.5.2021

Polartuotanto Oy on päättänyt siirtää koronatilanteen vuoksi Lappeenrannan kesäteatteriin kesälle 2021 suunnitellun Krokotiilirock-näytelmän kesälle 2022. Jo ostetut kesäteatteriliput on mahdollista siirtää kesän 2022 kantaesityksen näytöksiin.

Kesäteatteri_378x249.jpg
5.5.2021

Lappeenrannan Pyöräilijät järjestää yhdessä lappeenrantalaisten kyläyhdistysten kanssa Kyläpyöräilyn 15.–16. toukokuuta.

Pyöräilykuva_Oskari_Nikkinen_370x246.jpg
Kaikki uutiset