Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja kesätekemistä matkailijoille. Aloita retkesi Hiekkalinnalta.

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
16.10.2020

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair oli suunnitellut lentävänsä talvikaudella neljä reittiä Lappeenrantaan: Milanon Bergamosta, Berliinistä, Budapestista ja Münchenin lähellä sijaitsevasta Memmingenistä. Koronapandemian ja muuttuvien rajoitusten takia nämä lennot perutaan, mutta ne aloitetaan  uudelleen kesäkaudella 2021.

Ryanair Lpr lentokentällä_370x246.jpg
6.10.2020

Lappeenrannan Joulutori loihtii jälleen joulutunnelmaa Marianaukiolle 9.–23.12. joka päivä kello 11–17.

Joulutori 2018_Minna Kivistö LPR kaupunki_370x246.jpg
21.8.2020

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi reitti avataan lokakuussa Lappeenrannan ja Etelä-Saksan välille.

Ryanair Lpr lentokentällä_370x246.jpg
7.8.2020

Sosiaali- ja terveysministeriön johdolla on asetettu yhteistyöryhmä vastaamaan rajanylityspisteiden terveysturvallisuudesta ajalle 14.7 - 31.12.2020. Yhteistyöryhmän toimeksiantona on suunnitella ja koordinoida terveysturvallisuuden toimenpiteitä ja niiden toteutusta rajanylityspaikoilla.

Lappeenrannan lentoaseman logokuva_370x246.jpg
Kaikki uutiset