Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Euroopan vihrein kaupunki, EGLA 2021 voittaja Lappeenranta tarjoaa viehättäviä elämyksiä sekä ympärivuotisia luontomatkailukohteita.

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
5.5.2021

Lappeenrannan Pyöräilijät järjestää yhdessä lappeenrantalaisten kyläyhdistysten kanssa Kyläpyöräilyn 15.–16. toukokuuta.

Pyöräilykuva_Oskari_Nikkinen_370x246.jpg
3.5.2021

Lappeenrannan Hiekkalinnan alueen oheistoimintojen tarjonta laajenee ja monipuolistuu tulevana kesänä, kun Coinline Oy:n tuottama Pomppulinnamaailmarantautuu Linnoitusniemen kärkeen. Pomppulinnamaailman myynnistä ja markkinoinnista vastaava Juha Pusilaluonnehtii uutta huvipuistomaista aluetta aktiiviseksi kokonaisuudeksi, joka on täynnä hauskaa tekemistä ja liikunnan iloa.

Pomppulinnamaailma Kuva Coinline Oy 370x246.JPG
30.4.2021

Kaunis Veera -patsas on tervehtinyt asukkaita ja Lappeenrannan satamaan saapuvia matkailijoita elokuusta 2020 alkaen. Patsas herää nyt myös henkiin, ja äänensä löytäneen Veeran tarinan pääsee kuulemaan lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksen Arilynin kautta.

Kaunis Veera patsas_kuva Lappeenrannan kaupunki 370x246.jpeg
29.4.2021

Parinkymmenen vuoden ajan Lappeenrannassa soinut perinteinen iltasoitto soi tänäkin vuonna. Soittopaikka vaihtuu vesitornilta kauppakeskus IsoKristiinan ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kaupunginteatterin katolle, josta kuullaan niin kevään kuin kesänkin iltasoitot.

Lappeenrannan kevään ja kesän iltasoitot kajahtavat kaupunginteatterin katolta kuva Teemu Myyryläinen Lpr kaupunki 370x246.jpg
Kaikki uutiset