Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja tekemistä matkailijoille ympäri vuoden.

Näe ja koe

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
1.4.2020

Koko Suomen tapahtuma- ja kulttuurielämä käytännössä pysähtyi koronaviruksen vaikutusten vuoksi, joten kulttuuri- ja tapahtumakenttä on joutunut ottamaan käyttöön uusia keinoja tuottaa tapahtumia. Kulttuuritila Nuijamies on tapansa mukaan ennakkoluulottomasti ensimmäisten joukossa kokeilemassa uusia tapoja tuottaa tapahtumia.

Nuijamies.jpg
31.3.2020

Lappeenrannan kaupunki noudattaa maan hallituksen ja terveysviranomaisten sekä muiden toimivaltaisten viranomaisten antamia määräyksiä, suosituksia ja ohjeita koronavirustilanteeseen liittyen. Valtioneuvosto linjasi 16.3.

Koronavirus kuva_370x246.jpg
26.3.2020

Lappeenrannassa otetaan jälleen käyttöön viime vuodelta tuttuja kaupunkipyöriä, joita sijoitellaan eri puolille kaupunkia. Tällä hetkellä asukkaiden käyttöön on tuotu 40 pyörää, joita on sijoitettu pääasiassa ydinkeskustaan ja Sammonlahteen.

Kaupunkipyörät satamassa_370x246.jpg
24.3.2020

Asiakaspalvelukeskus Winkki ottaa käyttöön Lappeenrannan kaupungintalon asiakaspalvelupisteellä uudet supistetut aukioloajat keskiviikosta 25.3.2020 alkaen. Keskiviikosta alkaen myös kauppakeskus IsoKristiinassa sijaitseva Lappeenrannan matkailuneuvontapiste suljetaan ja palvelu aloittaa etäneuvonnan.

Winkki kyltti_370x246.jpg
Kaikki uutiset