Tervetuloa hyväntuuliseen Lappeenrantaan.

Lappeenranta tarjoaa viehättäviä tutustumiskohteita ja kesätekemistä matkailijoille. Aloita retkesi Hiekkalinnalta.

Näe ja koe

Liikkujan loma

Lomallakin voit liikkua aktiivisesti, eikä omia välineitä tarvitse kantaa mukana. Retkeilyyn, talvisiin ulkoharrastuksiin tai kesäiseen vesillä liikkumiseen tarvittavat välineet saat paikan päältä vuokraten.

Lappeenranta on mahtava pyöräilykaupunki,  ja pyörän selästä ehtii näkemään lyhyessäkin ajassa paljon. 

Vastaavasti patikoijalle tai vaikka melojalle on Lappeenrannan seudulla tarjolla sekä lyhyitä ja helppoja että vaativiakin reittejä.

Lue lisää

Lappeenranta pyörällä

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä. Upeiden maisemien pyöräteitä on kaikkiaan 275 kilometriä ja pyöräilyn pääreittejä 95 kilometriä. Pyörätieverkostoa on rakennettu johdonmukaisesti ja pääreitit on valittu niin, että ne muodostavat kattavan ja selkeän verkoston kaupungin halki kaikilta suunnilta. Rajakaupungissa pyöräilyharrastus ulotetaan myös Venäjän puolelle: toukokuussa, jo 1988 alkaen, järjestetään Viipurin ystävyyspyöräily.

Lue lisää

Matkailu- ja virkistysalue Rauha

Rauha-Tiurun alue on yksi Pohjoismaiden upeimmista matkailualueista Lappeenrannan itäisellä laidalla, noin 35 km keskustasta. Saimaan rannalla sijaitseva matkailualue on luonnon sylissä, mutta silti alueella on erittäin monipuoliset aktiviteetti-, ravintola- ja majoittumispalvelut sekä päiväretkeläiselle että lomailijalle. Alueella on upeita ulkoilureittejä. Elämyspalveluja on tarjolla niin talvella kuin kesälläkin.

Lue lisää

Blogit - Elämyksiä Lappeenrannassa

Tutustu Lappeenrantaan blogikirjoitusten kautta! Lappeenrannassa opiskelevat nuoret kirjoittavat tapahtumista ja kokemuksistaan blogeissaan.

Lue lisää
Uutiset
2.7.2020

Taideolohuone Katariina on kaikille avoin, pääsymaksuton taidetila Lappeenrannan linnoituksessa. Katariinaan on ripustettu taidetta vanhojen huonekalujen keskelle, ja vieraille on tarjolla kahvia ja muita virvokkeita.

Taideolohuone Katariina_kuvaaja_Pekka Kettunen_370x246.jpg
2.7.2020

Koko perheen Sataman valot järjestetään Lappeenrannassa lauantaina 29.8. klo 16–23.

Sataman valot 2019_Minna Kivistö_370x246.jpg
30.6.2020

Vuoden 2020 Lappeenrannan Balettigaala siirtyy järjestettäväksi ensi vuoteen. Balettigaala nähdään seuraavan kerran Lappeenrannassa 27.-28.8.2021.

BG_Twitter (002)_370x246.jpg
29.6.2020

Lappeenrannan kesä on täynnä nähtävää ja koettavaa. Lappeenrantalaisia sekä muualta saapuvia matkailijoitakin hurmataan monin eri tavoin.

Kesäinen Lappeenranta_kuva Lpr kaupunki_370x246.jpg
Kaikki uutiset