Uutisia Lappeenrannasta

28.5.2024

Lappeenrannan kesään perinteisesti kuuluvat kesäkonsertit ilahduttavat jälleen kaupunkilaisia ja matkailijoita kesäkuusta elokuuhun.

Ihmisiä laulamassa ja soittamassa lavalla.
24.5.2024

Lappeenrannan kesä avataan satamatorilla ja Hiekkalinnalla lauantaina 1.6.2024 perinteisin menoin. Luvassa on taikuutta, musiikkiesityksiä ja kesäistä tunnelmaa.

Lappeenranta-kehys hiekkalinnan edustalla.
23.5.2024

Lappeenranta 375 -juhlaviikot huipentuvat perinteiseen Sataman valot -tapahtumaan satamatorilla ja Rantapuistossa.

Nainen seisomassa kultaisten kiiltävien ovien luona.
8.5.2024

Lappeenrannan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta, ja sen kunniaksi lappeenrantalaiset ja matkailijat pääsevät nauttimaan koko elokuun ajan juhlaviikkojen ohjelmasta. Juhlaviikoilla kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille lappeenrantalaisuutta, paikallista osaamista ja lappeenrantalaista yhdessä tekemisen henkeä.

Ihmisiä väkijoukossa ilta-auringossa.
6.5.2024

Open Stage -haussa etsittiin aloittelevia, esiintymiskokemusta kaipaavia, eteläkarjalaisia artisteja ja yhtyeitä. Hakemuksia saapui yhteensä 11 kappaletta. Hakemusten musiikkinäytteiden perusteella tuomarit valitsivat kuusi kokoonpanoa esiintymään Lappeenrannan kesäteatterille 18. toukokuuta. Tuomareina toimivat Jojo “Johanna” von Hertzen ja Taneli Rantala.

open stage.jpg
5.2.2024

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään 2024 toisena kantaesityksen nähdään la 9.3. Ilta Saimaalla -iltamat.

Laiturilla seitsemän ihmistä kylpytakit ja pyyhkeet päällä. Yhdellä on kädessä käyrätorvi ja toisella kitara. Taustalla sininen järvenselkä ja mäntypuita täynnä oleva saari.
23.1.2024

Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään koko kuluvan vuoden ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

3 Visit Karelia Harri Tarvainen.png
7.12.2023

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi tuottaa kaupunkilaisille avoimia ja ilmaisia kulttuurisisältöjä.

Ihmisiä seisomassa piirissä käsi kädessä.
5.12.2023

Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään vuoden 2024 ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa. Luvassa on hienoja kulttuuria ja ruokaa yhdistäviä elämyksiä ja tapahtumia, jotka kutsuvat kokemaan Saimaata kaikin aistein.

Lappeenrannan Raatihuone iltahämärässä.
26.10.2023

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Lappeenrannan kaupunginteatterin ja Teatteri Jurkan yhteistuotannolle 40 000 euron apurahan. Apurahalla toteutetaan argentiinalaisen Daniel J. Meyerinmonologinäytelmä A.K.A., joka kertoo rodullistetun nuoren kokemuksista.

fd6da338-carlos-orguela-nettikoko-taideyliopisto.jpg