Galleriat ja käsityöpuodit

Ihastu linnoituksen galleria- ja taidenäyttelytiloihin ja käsityöpuoteihin, jotka tarjoilevat taidolla ja tunteella tehtyjä teoksia moneen makuun. 

Tyyki

Kristiinankatu 1, Majurskan talo

Tyykin värikkäässä valikoimassa on laadukkaita ja yksilöllisiä käyttö- ja lahjaesineitä: persoonallista pikkutavaraa, vaatteita ja asusteita, sekä sisustustuotteita useilta taitavilta tekijöiltä. 

Tyykin verkkosivuille tästä

Galleria Kääntöpoiju

Kristiinankatu 1, Majurskan talo

Galleria Kääntöpoijussa saat kosketuksen mm. käsintehtyyn ja käsinpainettuun pellavataivaaseen sekä valikoimaan kauniita vaatteita, koruja, laukkuja ja kodintekstiilejä.

Galleria Kääntöpoijun verkkosivuille tästä


Täky-galleria

Satamatie 10

Täky-galleria sijaitsee linnoituksen pohjoispäässä. Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset Täky ry:n ylläpitämässä galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä sekä myymälä, jossa muun muassa taidetta, kauniita käyttöesineitä ja koruja.

Täky-gallerian verkkosivuille tästä

Galleria Keramiikkapaja, Arja Martikainen

Satamatie 19

Martikainen tekee pajassaan käyttö- ja uniikkiesineitä galleriaansa, joka on avoinna vuoden ympäri.

Martikaisen verkkosivuille tästä

Kuva: Inka Nordlund

Taideolohuone Katariina (kesäisin)

Katariinantori 4

Kaakon taide järjestää kesänäyttelyitä Lappeenrannan linnoituksen Katariinassa, jonne on kävijöiden toiveiden ja kommenttien pohjalta muovautunut ainutlaatuinen taideolohuone. Kesäisin Katariinaan voi tulla kuin ystävän luokse kylään ja vaikkapa istuskella elämää nähneessä laiskanlinnassa kahvikupposesta ja ympäröivästä taiteesta nauttien. Teoksia voi myös ostaa. Näyttelyiden yhteydessä on järjestetty myös taiteilijatapaamisia ja pidetty erilaisia työpajoja.

Kaakon taiteen verkkosivuille tästä