Lappeenrannan sataman suosituilla pelialueilla pääsee leikkimään läpi kesän

8.6.2021

Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa kivaa tekemistä koko kesän ajan sataman pelialueilla. Viime kesän tapaan satamatorin maalausympyrään on toteutettu iso pelialue, ja tälle kesälle uutuutena tuotettu pienempi pelialue löytyy Hiekkalinnalta, jonka teemana on tänä vuonna pelit ja leikit.

Vieno sataman maalausympyrän pelialueella kesällä 2020_kuvaaja-minttu-kokko-lpr-kaupunki 480x320.jpgKaupungin tapahtumatuottaja Karri Heinon mukaan luvassa on varmasti paljon hauskoja ja viihdyttäviä hetkiä kun pelaajat pääsevät itse pelilaudalle pelinappuloiksi.

– Pelialueilla voi pelata ja leikkiä erilaisia pelejä yksin tai yhdessä. Peleihin saa myös halutessaan mukaan molemmilta pelialueilta löytyvät jättinopat.

Sataman pelialueen on loihtinut viime kesän tapaan Etelä-Karjalan Taiteilijaseura. Hiekkalinnan pelialueen on puolestaan suunnitellut ja toteuttanut kuvataideopiskelija Riina Levelä, jonka mukaan pelin muunneltavuus ja monipuolisuus mahdollistaa useammankin ikäryhmän kiinnostumisen.

– Visuaalisuuden ja pelin idean lisäksi koin maalien valinnan tärkeäksi, koska peli joutuu kovalle kulutukselle vaihtuvissa sääolosuhteissa. Sadesäitä varten maalin seassa on myös liukueste liukastumisen estämiseksi.

Sataman molemmat pelialueet ovat läpi kesän vapaassa käytössä aina elokuun loppupuolelle saakka.

– Kannattaa ehdottomasti mennä kokeilemaan miltä tuntuu olla itse pelinappula. Ennen pelaamista voi halutessaan keksiä itselleen vaikka oman hahmonimen ja ulkomuodon. Pelin vierestä löytyvistä ohjeista voi katsoa eri tapoja pelata, mutta niitä voi myös muokata tai keksiä täysin omat säännöt, Levelä kertoo.

Sataman ja Hiekkalinnan alueelta löytyy koko kesän ajan mukavaa ja koronaturvallista tekemistä. Kävijöitä pyydetään kuitenkin huomioimaan riittävät turvavälit sekä pitämään huolta käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi

Kuvataideopiskelija Riina Levelä
riina.levela@student.lab.fi