9. Kahilanniemen golfkenttä + Pappilanniemen luontopolku

Uusia maisemia viheriön äärellä

Lappeenrannan golfkentän viheriöt ulottuvat Pappilanlahdelle. Varsinainen sisäänkäynti Viipurin Golfin kentälle sijaitsee Kahilanniementiellä, mutta tämän kesäkohteen reitti kulkee Imatrantien kautta Julinintielle. Tämä golfkentän vierustaa pitkin kulkeva kävelyreitti vie kohti Pappilanniemen luontopolkua. Reitin varrelta on näkymä golfkentälle sekä Saimaalle.

Pappilanniemen alue on luonnonsuojelukohde, jolla kulkee noin kahden kilometrin pituinen kuntopolku. Pappilanniemen itäiseltä, keskustaa lähemmältä puolelta on mahdollista nähdä jopa kohti linnoitusta.
Tälle näköalapaikalle ei ole tarkkaa osoitetta, mutta kun polkua lähtee kulkemaan myötäpäivään, huomaa helposti puiden takaa pilkottavan Saimaan sekä Lappeenrannan keskustaa kohti avautuvan näkymän.

Pappilanniemi.jpg

Reitti tähän kesäkohteeseen poikkeaa hieman Pappilanniemen varsinaiselta luontopolulta, mutta kohde on helppo löytää, sillä varsinainen polku on koko ajan näkyvissä. Lappeenrannan keskusta näyttäytyy Pappilanniemestä uudenlaisesta näkökulmasta, mikä tekee maisemasta ainutlaatuisen.

Pappilanniemi2.jpg

Pappilanniemen vehreä luonto sekä Saimaan läheisyys virkistävät mieltä, ja kohteesta onkin hyvä vielä halutessaan jatkaa kohti kierroksen viimeistä kohdetta, Luukkaansalmen siltaa.

Pappilanniemi3.jpg

Osoite: Julinintie – Isännöitsijäntie, etäisyys keskustasta 4,5 km

Pappilanniemen maasto on paikoittain mäkistä.

Vanessa Techera