Kesän perinteiset kesäkonsertit starttaavat tiistaina 4.6. satamatorilla

28.5.2024

Lappeenrannan kesään perinteisesti kuuluvat kesäkonsertit ilahduttavat jälleen kaupunkilaisia ja matkailijoita kesäkuusta elokuuhun.

Kesän aikana satamatorilla, Kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla järjestetään yli 80 kesäkonserttia. Ensimmäinen kesäkonsertti kuullaan 4.6. ja konserteista saadaan nauttia aina 24.8. saakka.

– Saimme kesäkonsertteihin ennätysmäärän hakemuksia. Kattaus on todella monipuolinen ja lavoille nousee erimerkiksi erilaisia kuoroja, rockyhtyeitä, tanssimusiikkia soittavia bändejä ja sooloartisteja, Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Meri-Ellen Pystynen iloitsee.

Kauppatorilla kesäkonsertit soivat lauantaisin ja Joutsenon torilla torstaisin. Myös Hiekkalinnalla järjestetään yksittäisiä kesäkonsertteja.

Satamatori LIVE -teemamusaillat ja Paritanssiperjantait tanssittavat yleisöä satamatorilla

Satamatorin lavalla nähdään tänä kesänä kolme Satamatori LIVE -kesäkonserttikattausta. Ensimmäinen teemamusailta raikaa lauantaina 15.6., jolloin paneudutaan Street musiikin maailmaan. Perjantaina 12.7. ja lauantaina 26.7. lavalle nousee raskaamman musiikin edustajia.

Myös suositut Paritanssiperjantait palaavat satamatorille. Tänä kesänä järjestetään kaksi Paritanssiperjantai-tapahtumaa. Perinteiset juhannustanssit tanssitaan 21.6. esiintyjänä Anna Kokkonen ja tanssit Trio H-hetken tahdittamana 5.7.

Satamatorin lava soi uudella äänentoistolla

Satamatorin lavan äänentoistoa on uusittu. Käytöstä poistettu laitteisto tarkistetaan myöhemmin ja sen osalta selvitellään, voisiko sitä hyödyntää jollain muulla kaupungin alueen lavalla.

– Odotamme innolla, miten uusi äänentoisto otetaan vastaan ja kuinka upeasti satamatorin lava jatkossa soikaan. Uudesta äänentoistosta on haaveiltu jo useamman vuoden ajan, Pystynen kertoo.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtumapalveluiden verkkosivuilta. Muutokset ohjelmistoon ovat mahdollisia.

Lisätietoja:

Meri-Ellen Pystynen, Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja
Puh. 040 687 7462, meri-ellen.pystynen@lappeenranta.fi

Tiedotetta muokattu 28.5. klo 10.15: Satamatori LIVE -tapahtuman päivämäärät korjattu.